Oost west, thuis best? Breda in tijden van corona

De coronacrisis heeft niemand in de afgelopen maanden onberoerd gelaten. Tijdens de landelijke Maand van de Geschiedenis tonen Nieuwe Veste, Stads- archief Breda en Stedelijk Museum Breda wat corona deed met de stad. We kijken terug op de afgelopen maanden, waarin de crisis ons leven beheerste en het woord ‘thuis’ nieuwe betekenis kreeg.

oost west, thuis best?

26 september t/m 15 november 2020

Stadsarchief Breda riep aan het begin van de lockdown alle Bredanaars op om mee te bouwen aan een erfgoedcollectie over het coronavirus in de stad. Het is lang geleden dat we ‘geschiedenis’ op deze schaal met elkaar deelden. De oproep leidde tot verrassende resultaten op het gebied van beeld, taal en kunst. In Nieuwe Veste is daarvan een selectie te zien.

In projectruimte NEXT in Stedelijk Museum Breda kun je foto’s, affiches, video’s en poëzie zien en horen, die een indruk geven van deze uitzonderlijke maanden. Met werk van: Dansnest, Jiri Büller, Kees van Meel, Bas Linssen, Edwin Wiekens en vele anderen.

Het is de derde keer dat Nieuwe Veste, Stadsarchief Breda en Stedelijk Museum Breda de handen ineenslaan om invulling te geven aan de Maand van de Geschiedenis in Breda. Kijk op de websites van deze partners voor het (online) randprogramma.

Meer informatie over de landelijke Maand van de Geschiedenis vind je via: www.maandvandegeschiedenis.nl