Tags: Graphic Matters, opblaasbare vluchteling, inflatable refugee

Opblaasbare vluchteling komt naar Breda!

De opblaasbare vluchteling komt vandaag naar Breda. Om 15:00 uur vaart hij Breda binnen via het Spanjaardsgat. De opblaasbare vluchteling, ontworpen door de Belgische kunstenaars Schellekens en Peleman is gemaakt om de vluchtelingenstroom onder de aandacht te brengen.


De 'Inflatable Refugee'

Omdat de migratieproblemen aan de ore van de dag zijn en elke avond in het nieuws komen, wordt de ernst van de zaak niet altijd meer gezien. Door middel van de opblaasbare vluchteling moet er meer aandacht komen voor de vluchtelingenstroom en moet het mensen confronteren hoe ernstig dit is. De opblaasbare vluchteling is gemaakt van hetzelfde materiaal als de boten waar de vluchtelingen het water mee over proberen te steken. De gedachte daarachter is dat het nog kwetsbaarder is. 

De opblaasbare vluchteling die al over de wateren in Venetië en Kopenhagen heeft gevaren, is vandaag te zien om 15:00 uur bij het Spanjaardsgat. Het is een onderdeel van de organisatie Graphic Matters, wat ook het festival voor grafisch ontwerp is. Het zal plaats vinden van 22 september t/m 22 oktober. Een maand lang tonen grafisch ontwerpers je een ander perspectief op de actualiteit. Exposities, talkshows, workshops, rondleidingen en ontmoetingen.

Te zien:

20-9 Spanjaardsgat (15:15 uur)
21-9 Keizerstraat (13-18 uur)
22-9 Park Valkenberg (11-18 uur)
23-9 CSM terrein (13-23 uur)