Interactieve installatie eert pioniers van elektronische muziek

APPARATUM; een installatie geïnspireerd op de Polish Radio Experimental Studio, is tijdens Dutch Design Week te zien in TAC. APPARATUM is geïnspireerd op de Polish Radio Experimental Studio wat een van de eerste studio's ter wereld is die elektro-akoestische muziek produceerde. APPARATUM is ontworpen door de Poolse studio panGenerator, gespecialiseerd in interactieve kunst en installaties.

muzikale en grafische inspiratie uit de ''Symfonie - elektrische muziek"

Over APPARATUM,
Pangenerator putte muzikale en grafische inspiratie uit de ''Symfonie - elektrische muziek" gecomponeerd door Bogusław Schaeffer. Hij bedacht een visuele taal van symbolen die de signalen overbracht voor de geluidstechnicus die verantwoordelijk was voor de productie van een compositie. De installatie bestaat uit analoge geluidsgeneratoren, op basis van een magneetband en optische componenten die worden bestuurd via de grafische notities.

Natuurlijk is Eindhoven geen onbekende in experimentele elektronische, de beroemde Nederlandse componist Dick Raaijmakers wordt gezien als een van de vroegste pioniers, experimenterend in het Philips Natlab in de jaren vijftig. APPARATUM herhaalt soortgelijke esthetiek en gebruikt veel van deze technieken die werden gebruikt in het Natlab in Eindhoven. 

eindhoven geef onbekende in experimentele elektronischeTijdens de DDW kunnen bezoekers de installatie bespelen, een eigen opname maken en die uploaden of uitprinten. APPARATUM wordt gepresenteerd in samenwerking met: Graphic Matters, Polish Design Week en Adam Mickiewicz Institute. Ondersteund door het Poolse Ministerie van Cultuur.

Bezoekers kunnen de installatie bespelen, een eigen opname maken en die uploaden of uitprinten  

Praktische info
De installatie is tussen 20 tot en met 28 oktober iedere dag van 11:00 uur tot 18:00 uur te bezoeken in TAC. Tickets verkrijgbaar via www.ddw.nl of aan de deur.
Op maandag 22 oktober om 20:00 uur geeft panGenerator een artist talk over hun werk tijdens Playgrounds session #8 in TAC. Het evenement is gratis toegankelijk, maar bezoekers worden verzocht een plaats te reserveren via deze link.

Voor het Facebook event van APPARATUM klik hier.
Voor het Facebook event van Playgrounds Session #8 klik hier.