TGIF: Dansjes, exposities en workshops

Het belooft een zonnig weekend te worden en wij hebben er zin in! Ook in Breda valt er weer genoeg te beleven! We hebben de leukste evenementen  op rijtje gezet voor jullie!

have a sunny funny weekend 

ART Breda 2018


Het gehele weekend kan je genieten van kunst, antiek en design uit de collecties van befaamde kunst- en antiekhandelaren en galerieën voor hedendaagse kunst uit Nederland, België en Duitsland.

ART BREDA biedt een uitgewogen mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden. Specialisten op het gebied van oude schilderkunst, antiek, 20ste eeuws design, Aziatica, Art Deco, klokken, juwelen, zilver en nog veel meer tonen topstukken uit hun collecties in een aantrekkelijke ambiance.
Daarnaast brengen galerieën voor hedendaagse kunst een breed scala aan schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek van bekende kunstenaars en jong talent.

MARC-MARIE HUIJBREGTS - GETEKEND | REPRISE

Marc Marie Huijbregts is terug in Breda op vrijdag 20 april, met zijn theatertour in het Chassé Theater. Wederom put Marc Marie Huijbregts in Getekend uit de eindeloze bron van alles wat hij meemaakt om er vervolgens iets scherps of grappigs over te zeggen. Het publiek wordt meegevoerd, als was in zijn handen. Hij vertelt over de dingen die hij zou willen veranderen aan zichzelf. Het begint vrij onschuldig maar al snel wordt het pijnlijk, totdat uit de verzameling puntige anekdotes en prachtig gezongen liedjes de conclusie rolt. Getekend is een persoonlijk programma dat drijft op emotie. 

THE BOX W/ FRESKU LIVE

Vanavond kan je onder het genot van een lekker drankje genieten van Fresku in de Graanbeurs! Stuur al je vrienden een berichtje en koop een kaartje voor €12,50 en zorg dat jij erbij bent! 

STEFFEN MORRISON + DEMI KNIGHT IN MEZZ - UITVERKOCHT


Vanavond staat Steffen Morrison in de Mezz! Soulzanger Steffen Morrison werd in 2014 bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan The Voice of Holland, waar hij grote indruk maakte.

Probeer nog een kaartje te regelen, zodat ook jij aanwezig kan zijn in de Mezz.

TAP TAKEOVER USA BEER AT OLD DUTCH

Er is weer een unieke tap take-over bij Old Dutch vrijdag, deze keer van brouwerij USA Beer. Op deze avond worden er twaalf heerlijke bieren van de tap geserveerd. Tijdens de tap takeover kan je een Old Dutch bier strippenkaart halen. Met deze kaart kan je van vier heerlijke speciaal bieren genieten voor maar €15,-.

ALBUM RELEASE AWASH 

Vrijdag zal het Grand Theatre in het teken staan van de ablum release van Awash. Het nieuwe en tevens tweede album 'Waiting words' zal groot gevierd worden. Het album hebben ze kunnen financieren doormiddel van een geslaagde crowdfunding campagne! De boeken worden even aan de kant geschoven en het podium van de grote zaal zal worden betreed door Awash. 

DAVE ROELVINK @ COYOTE BREDA 20 APRIL 

Dave Roelvink komt vrijdag 20 april de Coyote bar even overnemen. Met zijn heerlijke beats zal het een spetterende avond worden bij de Coyote bar. Kom jij ook dansen bij Dave Roelvink?

PATHÉ X NFF: VERRASSEND NEDERLANDS 22 APRIL


Op zondag 22 april presenteert het Nederlands Film Festival i.s.m. Pathé en BankGiro Loterij een speciale NFF-dag in zes steden door het hele land. Filmliefhebbers krijgen de mogelijkheid om de nieuwe Nederlandse film ESCHER - HET ONEINDIGE ZOEKEN, over het leven van kunstenaar Maurits Cornelis Escher, en twee exclusieve voorpremières te zien. LA HOLANDESA, een road movie met meervoudig Gouden Kalf-winnaar Rifka Lodeizen in de hoofdrol, en DE MATCHMAKER, de feelgoodfilm van dit voorjaar met onder andere Ariane Schluter en Benja Bruijning. 

DEF AMERICANS - JOHNNY CASH AT FOLSOM PRISON 50TH ANNIVERSARY


Johnny Cash is één van de meest invloedrijkste zangers ooit.De muziek wordt overgebracht zoals dat Cash dat bedoeld heeft en op deze manier gaan ze de Mezz laten swingen als echte rockabilly’s.

Jupiler zaal open 20.00 uur | aanvang 20.30 uur | toegang €17,50

GROTE VOORJAARSPROEVERIJ 22 APRIL 2018
 

Kom naar Restaurant Mirabelle Breda voor de grote voorjaarsproeverij van Henri Bloem Breda. Proef meer dan 50 wijnen uit het assortiment. Er zullen meerdere wijnhuizen op bezoek zijn om hun beste wijnen voor jou te serveren. Geniet naast een glas wijn van heerlijke hapjes.
Voor €10,- ben jij erbij! 

DOE JE DANSIE - GRAANBEURS

#DOEJEDANSIE2018 – Het antwoord op je vraag is: ...! 

Doe je dansjes zaterdagavond op Bizzey, Frenna, Equalz, Yung Felix, Co2 and Girls in De Graanbeurs! Oh en er is een gekke mysterie guest , hard is die wel ook! Wij zijn benieuwd wie deze mysterie guest is. Jij ook? Koop dan snel je kaartje! 

WORKSHOP | HOW TO EAT VEGAN

Steeds meer mensen kiezen ervoor minder vlees en vis te eten, vegetarisch te eten of helemaal plantaardig te eten. Een mooie ontwikkeling vinden wij. Wij merken echter ook dat er veel vragen zijn over het veganisme. Is plantaardig eten wel zo goed voor me? Hoe pak ik dat aan wanneer ik plantaardig wil eten? Hoe kom ik aan mijn eiwitten, ijzer en alle vitamines? Op al deze vragen en meer krijg je nu antwoord van Marcel. Na het informatieve gedeelte kan je om 13:30 uur gezamenlijk genieten van een heerlijke vegan lunch.

Kosten zijn €29,95. Clubmembers van Black & White Sportsclub kunnen de workshop komende week vinden in de app onder webshop. Ben je geen clubmember? Dan kan je je plekje reserveren via info@blackandwhitekafe.nl

PROEF ROOD, WIT, ROSE EN AMBER!


Kom gezellig de vele verschillende Georgische wijnen proeven bij Anna's Wijnhuisje op zaterdag 21 april om 14:00. Rood, wit, rose en amber in allerlei varianten, proef en geniet!

JAZZ ATNOON 


Onder het genot van de akoestische live muziek (jazz swing jaren '40) van het jonge Gypsy Jazz Trio van de getalenteerde Tijn Trommelen serveert onze chefkok Curt Roovers acht bijzondere smaakmomentjes zondag 22 april.

Tussen 12:00 en 15:30 kan je genieten van een heerlijke Lazy jazzy sunday, wellicht onder het genot van een heerlijke cocktail of speciale Gin-Tonics. Deze middag is alleen op reservering, we voeren die middag geen a la carte menu maar de verrassende 8 smaakmomenten van Curt.

Prijs 39,95 p.p. ( exclusief drank). 

LEKKER HOLLANDS


Zondag zet de energieke sfeervolle uiterst muzikale en prettig gestoorde Leen Flamingoos op z'n kop! Ook hebben we uit betrouwbare bron vernomen dat zijn nieuwe singel dan net uit is... Hier MOET je dus bij zijn!
Entree is natuurlijk gratis, maar kom op tijd, want vol is vol.

ELFIA HAARZUILENS

Het Verboden Rijk in Oosterhout staat dit weekend in het teken van de Elfia fair. 

Komt dat zien! In het weekend van 21 en 22 april strijkt de Elfia fair weer neer bij Kasteel de Haar in Haarzuilens. Boekhandel Het Verboden Rijk is o.a.aanwezig met de volgende Luitingh topauteurs: Adrian Stone, Marte Jongbloed, Floortje Zwigtman, Martijn Adelmund, An Janssens en Jeroen van Unen. Kom een praatje maken, laat je boek(en) signeren, of laat je inspireren door alle nieuwe, mooie fantasy-boeken.

KUNSTEXPOSITIE BIG CATS IN DE SPOTLIGHTS

Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 april vindt er in Etten-Leur een kunst expositie plaats, de kunstenaars komen uit het binnenland en buitenland. Het evenement speelt zich af in de Van Gogh Kerk aan het Raadhuisplein in Etten-Leur.