Wings for Life World Run 7 mei 2017

De Wings for Life World Run is een wereldwijde hardloop- en rolstoelwedstrijd. Vanuit 24 locaties, op 6 verschillende continenten klinkt op exact hetzelfde moment- of het nu dag of nacht is, warm of koud- het startschot om zo geld op te halen voor ruggenmergonderzoek.  De wedstrijd gaat aanstaande zondag 7 mei om 13.00 uur van start en eindigt zodra de laatste persoon is ingehaald door de Catcher Car. 

WINGS FOR LIFE WORLD RUN: RENNEN VOOR DIEGENEN DIE DAT NIET KUNNEN

Nederlandse deelnemers starten in Breda, vanuit het Chasséveld, waarna ze een parcours afleggen langs onder andere het Mastbos. De start is dit jaar op de Claudius Prinsenlaan en vanaf 11.30 uur zijn de startvakken open. De race is voorbij zodra de Catcher Car je passeert. Als de Catcher Car begint met rijden (30 minuten na de renners), rijdt hij 15km/u. Dit neemt steeds meer toe, maar dit gebeurt overal op de wereld hetzelfde. Na de gezamenlijke warming-up begint de race stipt om 13.00 uur (wereldwijd) en daarna ligt het aan de deelnemers hoe lang ze de Catcher Car voor kunnen blijven. 

Vorig jaar reed Max Verstappen in de Catcher Car. Wie dat dit jaar gaat doen is nog niet bekend. De Wings for Life World Run is nog op zoek naar een nieuwe bestuurder.  

Je  kunt je nog inschrijven
Iedereen kan meedoen; lopend, rennend of rollend! Van beginners tot professionele atleten en alles daar tussen. Je kan individueel meedoen of inschrijven met een team. 

Online inschrijvingen (€ 30,00) sluiten op 4 mei 2017 om 11.00 uur.  Daarna is het nog mogelijk om je ter plekke in het Stadskantoor van Breda in te schrijven voor € 35,- op:
6 mei van 12.00 uur tot 18.00 uur
7 mei van 9.00 uur tot 12.00 uur

100% VAN HET INSCHRIJFGELD GAAT NAAR RUGGENMERGONDERZOEK 

Ook als je niet meedoet kun je dit evenement volgen. Er zal een livestream zijn op www.wingsforlifeworldrun.com en toeschouwers op locatie kunnen de wedstrijd live op de aanwezige schermen volgen.

Er staat een groot scherm op het Chasséveld, daarnaast rennen de lopers hier om de 25 km langs!