17x Een opfrisbeurt voor jouw interieur

Elk jaar staat de maand oktober in het teken van wonen. De herfst is aangebroken en om alvast in de stemming te komen, richten we een blik op ons interieur tijdens Oktober Woonmaand. Kan jouw woonkamer wel een opfrisbeurt gebruiken? Of wil je de zithoek knus en warm aankleden voor tijdens de wintermaanden? Om je op weg te helpen, zetten we de leukste woon- en lifestyle winkels in Breda voor je op een rijtje. 

Oktober woonmaand; waar moet je zijn? 

Raadhuisstraat 3

Raadhuisstraat 3 is een interieurstore in het Ginneken met een mix aan bijzondere woonaccessoires, prachtige stoffen, exclusief behang en speciale verf met natuurlijke pigmenten. In de store vind je diverse stijlen en sfeerbeelden waaruit je inspiratie kunt halen. 


De Toren Interieurs

De Toren Interieurs is een toonaangevende, 2.000 vierkante meter grote interieurzaak in het centrum van Breda. De winkel is stijlvol ingericht met strak antiek en semi-moderne meubelen. Dit alles gepresenteerd in combinatie met kunst, verlichting en tapijten. Door het uitgebreide assortiment kan De Toren Interieurs een totaalconcept voor je woning aanbieden. 

Mevrouw Janssen

Mevrouw Janssen is een lifestylewinkel met een uitgebreid assortiment. Je kunt terecht voor van alles om je huis op verschillende manieren in te richten. Voor zowel antieke spiegels uit Frankrijk maar ook lampenkappen op maat, ga je naar Mevrouw Janssen. Je kunt het zo gek niet bedenken!

InHuis Interieur

Bij InHuis Interieur vind je een overvloed aan meubelen, verlichting en accessoires. Door de indeling van het pand krijg je direct een indruk van hoe iets bij je thuis staat. Een heerlijk adres voor de liefhebber van unieke, klassieke en eigentijdse interieurs. Klanten die hier regelmatig binnenvallen zien steeds dezelfde gezichten en dat is vertrouwd! 

Meubelatelier Koningstraat 5

Het adres in Breda en omgeving voor unieke woonitems en bijzondere woonaccessoires. Op de begane grond is het atelier/winkel gevestigd. De bovenste twee verdiepingen zijn woonetages. MAKS 5, Meubelatelier Koningstraat 5, staat voor oude geleefde meubels met een lang verleden en prachtige verhalen. Van industriele lampen tot oude werkbanken en van brocante stoelen tot stoere (salon)tafels. Allemaal eigenhandig opgeknapt en gerestyld, en dat alles voor een betaalbare prijs. 

LA Lichtarchitectuur

L.A. Lichtarchitektuur is gespecialiseerd in designverlichting. Naast een showroom/winkel aan de Veemarktstraat heeft L.A een project-, ontwerp- en een montage-afdeling. L.A. heeft een creatief en technisch team dat gespecialiseerd is in het maken van complete lichtplannen. Lichtplannen voor uw woonhuis, tuin, bedrijf, winkel of horecabedrijf.

Miac Interior

Miac Interior in de Wilhelminastraat verkoopt alles als het gaat om de inrichting van je huis. De interieurwinkel biedt inspiratie en een breed assortiment aan meubels, accessoires  en woonartikelen die inspelen op de laatste trends. 

Lila the Store

'Love at first sight' bij LILA! Van mooie trendy kleding en italian hand made shoes, tot aan accessoires voor in huis of bij je outfit, waar je blij van wordt! Verder is de winkel stoer, maar heel puur en licht. De collectie bestaat vooral uit verschillende exclusieve Italiaanse merken. Enkele zijn helemaal met de hand vervaardigd, zoals Officine Creative, Fiorentini+Baker en Mexicana. LILA is gevestigd aan de Wilhelminastraat op nummer 12 in Breda. 

Sophie van Twist & Small Warehouse

Een inspirerende concept store met een heel divers aanbod; van kunst tot kleding, van meubel tot knuffel, van keramiek tot kussen. Sophie van Twist is een winkel met een gevarieerd aanbod. In een oud pand aan de Ginnekenmarkt kun je ongestoord rondsnuffelen. Een greep uit het assortiment: woontextiel van ABA-I zoals quilts, spreien, plaids, kimono’s, poefs en kussens in diverse maten. Aparte woondecoraties zoals lampen en kleine meubels. De winkel is gelegen in het gezellige Ginneken en omringd door andere bijzondere winkels, ideaal voor een dagje shoppen dus.


Industrialz Furniture

Ruw staal, massief hout, lak en olie zijn de basisingredienten waar Industrialz mee werkt. Dit alles gecombineerd met passie voor interieur & design ontwerpen en maken wij nieuwe industriële meubels op maat in de breedste zin van het woord. Naast maatwerk meubels kun je bij Industrialz de Winkel terecht voor gave industriele woonaccessoires en trendy interieur items.

Kunsthuis

De Kunsthuizen zijn gespecialiseerd in toonaangevende moderne kunst uit binnen- en buitenland. Namen als Corneille, Lieverse, Innemée, Jörg Döring, Casper Faassen, Cédric Bouteiller, Selwyn Senatori, George Heidweiller en vele anderen zal je in Breda, in één van de vijf kunsthuizen, tegenkomen. Een topcollectie van inmiddels bijna 10.000 kunstwerken die tussen de vestigingen kunnen rouleren. Naast aankoop kun je ook kiezen voor aantrekkelijke uitleen- of financieringsmogelijkheden.


Raw Interiors

Raw Interiors, een prachtige woon- en lifestyle winkel gelegen aan de Wilhelminastraat biedt puur design met een ruig randje. Meubels van Minotti, Meridiani, Sur & Plus, Frigerio Salotti en SOHO Company. Lampen van onder meer Jacco Maris. Kunst uit alle windstreken, prachtig glaswerk van Guaxs en veel meer.


Brandpunt

BRANDPUNT is de ontmoetingsplek in hartje Breda door haar energieke mix van cultuur en ondernemen, een winkel met unieke producten en een goede kop koffie of thee. Een ideale plek om te ontmoeten, te werken of geïnspireerd te raken.


Puur Woondesign 

Woonwinkel PUUR met twee locaties in Breda (aan de Wilhelminastraat en Houtmarktpassage) presenteert een unieke collectie meubels en woonaccessoires. Laat je verrassen door vele originele artikelen voor in huis. 

BIJZONDER - SCHILDERIJEN, FOTOKUNST & INTERIEUR

Een sfeervolle winkel met prachtige schilderijen en bijzondere interieurstukken. De huiselijke sfeer zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt. Het uitgebreide assortiment aan schilderijen zorgt voor een grote kans van slagen. Ook voor de mensen die al jarenlang op zoek zijn. Mensen komen vanuit alle delen van het land voor de kwaliteit, diversiteit en vriendelijke prijzen. Daarnaast zijn er unieke dressoirs, kastjes, vazen en andere mooie accessoires te koop. 

SISSY-BOY 

Sissy-Boy is een uniek mode- en lifestylemerk met een filiaal in de Veemarktstraat, op het centraal station Breda en een outlet in de Houtmarktpassage. Sissy-Boy is een merk met Nederlandse roots en een mondiale levenshouding. Mode met interieur, styling met living, een jurk met accessoires. Samen met Sissy-Boy geef je vorm aan de basisbehoeften van je leven. Het credo van Sissy-Boy luidt daarom: Life designed with Sissy-Boy.

Riviera Maison

Riviera Maison in de Wilhelminastraat heeft een uitgebreide collectie voor in en buiten huis. Naast meubels, interieurartikelen, verlichting en accessoires kun je er ook terecht voor leuke cadeauartikelen.