5x sinterklaas vieren in Breda!

"Hij komt, hij komt, de lieve, goede Sint!" Het is bijna zo ver! Zaterdag 17 november zullen de Sint en al zijn Pieten weer aanmeren aan Spanjaardsgat in Breda! Staat jou schoentje alvast klaar met: tekening, wortel, en wat suikerklontjes, om gevuld te worden met een cadeautje? Of weet je nog niet wat je gaat doen? Dat komt goed uit, want wij hebben speciaal voor jullie een aantal leuke evenementen uit de agenda op een rijtje gezet! Lees je mee?

Hij komt, hij komt, de lieve, goede sint!

Intocht sinterklaas 2018

Op 17 november zullen Sinterklaas en zijn tweehonderdvijftig Pieten weer aankomen in Breda. De stoomboot zal om 13.45 aanmeren op het Spanjaardsgat, waarna Sinterklaas samen met al zijn Pieten, de Hellebaardiers én natuurlijk Amerigo richting de Koninklijke Militaire Academie zal lopen. Vanuit de Koninklijke Militaire Academie start de grote intocht door het centrum van Breda. Sinterklaas komt langs De Haven, De Reigerstraat, De Grote Markt, Het Kerkplein, De Torenstraat, De Karrestraat, De Eindstraat, De Houtmarkt en De Halstraat. Hierna loopt Sinterklaas door naar de Grote Markt en dit is tevens ook het eindpunt van de route. Op het bordes van het Stadhuis zal de burgemeester Sinterklaas en zijn Pieten ontvangen en om 16.00 zal Liedjespiet een spetterend optreden geven. Na het optreden zal Sinterklaas samen met de Hoofdpiet het bordes betreden.

Sinterklaas in breepark

Daar wordt aan de deur geklopt.. En wel op woensdagmiddag 21 november want dan reist Sinterklaas af naar Breepark! Samen met Kinepolis, Decathlon, Happy Italy, Vier Hoog Breda, restaurant Vandaag en McDonald’s verwelkomen we Sinterklaas en zijn pieten in Breepark. Tijdens de grote intocht van Sinterklaas in Breda op 17 november delen de Pieten kleurplaten uit. De mooiste kunstwerken maken kans op de volgende prijzen: Turnball set van Decathlon Breda, 1 uur gratis bowlen bij Vier Hoog Breda, 4 vrijkaartjes voor een film naar keuze bij Kinepolis, dinercheque voor 2 volwassenen en 2 kinderen bij restaurant Vandaag in Breepark, McDonald’s kinderrugzak met bon voor een gratis Happy Meal.

Tante houdt niet van sinterklaas

In het Chassé Theater kun je op 25 november genieten van de theatershow 'Tante houdt niet van Sinterklaas'. Tante heeft een hekel aan Sinterklaas en bedenkt een plan zodat iedereen Sinterklaas vergeet. Gelukkig komen Sint en Piet hier op tijd achter. Kunnen ze tante nog tegenhouden? Zing en swing mee met deze vrolijke kindervoorstelling vol met leuke liedjes en ga na afloop met Sinterklaas op foto. Na de voorstelling kun je in de foyer met fietsjes en wagentjes spelen. Na afloop van de voorstelling komt Sinterklaas naar de foyer en kun je met hem op de foto! Voor de leukste/mooiste kleurplaat, die voor aanvang van de voorstelling wordt ingeleverd is er voor de winnaar een leuke prijs. Download hier je kleurplaat. Na de voorstelling eet je de lekkerste pannenkoeken in de foyer! Onze speciale pannenkoekenbakker Bram komt met zijn bakbrommer naar het Chassé Theater om verse pannenkoeken te bakken. Voor € 3,75 p.p. krijg je een naturel pannenkoek met stroop of suiker én een heerlijk glaasje ranja. Vooraf reserveren aanbevolen!

Sinterklaas en de vlucht door de lucht

Gezellig naar de film? Sinterklaas en de vlucht door de lucht draait vanaf 17 november in de bioscoop. In heel het land is er maar één kind dat nooit haar schoentje zet: Floor. Als zij iets wil, vraagt ze het gewoon aan haar steenrijke vader, de baron. Tot Floor op een dag een zwembad vol chocolademunten wenst. Er is geen bakker die aan deze vraag kan voldoen, en dus is er maar één iemand die nog kan helpen: Sinterklaas. Maar 1 miljoen chocolademunten is ook voor de Sint teveel. Floors vader is woedend dat iemand ‘nee’ zegt tegen zijn dochter en ontvoert de Goedheiligman. Als de Pieten 1 miljoen chocolademunten voor hem maken, zal hij Sinterklaas vrijlaten. Lukt het de Pieten om op tijd alle munten te maken en de Sint te bevrijden zodat pakjesavond toch door kan gaan…?

muziek op schoot: sinterklaas

Samen met je (klein)kind zingen, bewegen en muziek maken? Dat kan bij Boerderij Wolfslaar! Het thema van 25 november is Sinterklaas. Hoppen op het paard, springen en klimmen als pietjes, bekende en nieuwe Sintliedjes zingen en samen muziek maken. De workshops beginnen om 9.15 en 11.15 uur. Voor kinderen van 1 tot 4 jaar samen met een ouder/begeleider! De kosten zijn 6 euro per kind, inclusief koffie en thee! De worshop duurt ongeveer 40 minunten.