8x food & drinks in het Ginneken

Een gezellige, bourgondische sfeer. Dat schiet je als eerste te binnen als je het Ginneken zou moeten omschrijven. Na het winkelen zijn er genoeg restaurants en cafés om de dag goed af te sluiten. Of wil je nog nagenieten van een lekker wijntje thuis? Ieder restaurant, café of wijnkoperij heeft zijn eigen sfeer en een zorgvuldig geselecteerd assortiment.

PROEF DE GEZELLIGE, BOURGONDISCHE SFEER IN HET GINNEKEN!

DE KOEKFABRIEK


De Koekfabriek Breda is een sociale onderneming waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de lekkerste koekjes van de stad bakken! Met het werk in de bakkerij staan zij midden in de maatschappij en krijgen zij de kans zich verder te ontwikkelen. De Koekfabriek verkoopt koekjes uit de maatschappij, met liefde gemaakt. Ja dat proef je wel! Bij de Koekfabriek kun je terecht voor de lekkerste koekjes van Breda natuurlijk, maar ook voor een heerlijke kop koffie.

SIENTJE

Sientje is een bruin borrelcafé met heel veel mooie bieren en wijnen. Onder het genot van heerlijke tapas proef je de échte Spaanse sferen. Houdt de agenda van Sientje goed in de gaten voor maandelijkse activiteiten, dj's, darttoernooien en wijnproeverijen! 

PLAISIR DU VIN


Plaisir du Vin is ontstaan vanuit een hobby en passie voor wijn. Goede wijn behoeft geen krans en zij gaan dan ook voor kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Zowel horeca, particulieren en bedrijven kunnen hun geliefde wijn bij Plaisir du Vin inkopen!

EETLOKAAL ZIN


ZIN heeft een gallery, een showroom en serveert vooral een heerlijke lunch. Ze serveren zelfbereide delicatessen, maaltijden, heerlijke taarten. Wil jij thuis smikkelen van een heerlijke maaltijd van Eetlokaal ZIN? Haal jouw maaltijd dan gewoon af! Daarnaast verkoopt Eetlokaal ZIN ook cadeau-artikelen en meubilair.

SMAKEN BREDA (OPENING SOON)


Smaken Breda is een eigentijds restaurant, geïnspireerd door de Scandinavische keuken. Je kunt binnen in het restaurant genieten van heerlijke gerechten en dranken, maar ook op het gezellige terras of in de prachtige tuin. Smaken opent zaterdag 22 september!

DE LOODS

Wijnkoperij De Loods importeert haar wijnen rechtstreeks en alleen uit Frankrijk. De natuur zuivere wijnen worden verkocht vanuit de winkel in het Ginneken, Breda aan particulieren maar ook aan diverse restaurants door heel Nederland.

MOEKE


Café Moeke Ginneken serveert naast twaalf verschillende bieren van de tap ook 55 verschillende speciaalbieren op fles. Naast deze authentieke bieren biedt Moeke een uitgebreide lunch- en dinerkaart aan. Je kunt hier terecht voor proeverijen, borrels, feesten en vergaderingen. Heb je bijvoorbeeld de Zeezuiper, Dulle Griet, Sloeber of Tiple d’Anvers al eens geproefd? Een leuke aanrader is de biergrabbelton. Ga snel eens genieten van de specialiteiten op het mooie authentieke Ginnekenmarktje.

KAHUNA

Ken je dat verhaal van die gasten die naar Hawaii gingen om wel even in een weekje te leren golfsurfen op killer waves? Die kregen de Hawaiiaanse oppergod Kāne (a.k.a. ‘the big Kahuna’) én de EHBO-afdeling van het Honolulu Hospital even van héél dichtbij te zien… Aangezien gips en golven geen gezonde combinatie zijn, maakten ze vervolgens de rest van de week vooral kennis met echte Hawaiiaanse eettentjes en hun ‘poké bowls’. En ze waren meteen zó verknocht aan deze gezonde kommen met exotische ingrediënten dat ze ter plekke besloten om deze naar hun thuisstad Breda te halen.