Foodblog: 'Even langs bij ons Moeke'

Even langs bij ons Moeke dat betekent gezelligheid, heel veel eten, een goeie borrel en lekker keuvelen. En dat is bij Moeke op het Ginnekenmarktje precies zo. Als we binnenkomen op dinsdagavond zit de prachtige zaak al bijna vol. En we hebben er zin in!

Win-actie diner of lunch voor 2 personen doe mee via facebook en Instagram

Moeke zit in een sfeervol historisch pand barstensvol prachtige oude elementen en heeft een rijke horeca historie. Zo zat hier eind 19e eeuw hotel Markzicht. Later had de familie Brouwer een café, en moeder de vrouw werd liefkozend ‘Moeke Brouwer’ genoemd.  Een dorpskroeg met biljart, waar iedereen binnen kon stappen en waar het altijd gezellig was. Die sfeer wil de eigenaar vasthouden en dat is gelukt. Bourgondischer kan haast niet. We kiezen een lekkere IPA uit van de uitgebreide bierkaart en laten ons verder verrassen door de keuken. 

We beginnen met een romige mosterdsoep met mosselen. Een aparte combinatie denken we in eerste instantie, maar we eten onze mosselen niet voor niets met een mosterdsausje. Het zilte van de mossel past perfect bij de pittige mosterd. De frisse jonge Verdejo smaakt er fantastisch bij.


 De salade Moeke is een verrukkelijke oosterse salade met botermalse medium gegrilde ossenhaaspuntjes en gewokte gamba’s. Verschillende soorten sla met grof gesneden rauwkost en taugé wordt afgemaakt door een smaakvol sausje met een Oosters tintje.

De carpaccio van rode biet met blauwe kaas is de grote verrassing van de avond. Dit vegetarisch gerecht zouden we zelf misschien niet zo snel besteld hebben, maar wat is dit een topper! Het pittige van de blauwader en het zoete van de julienne gesneden appel zijn een mooie tegenhanger voor de aardse smaak van de flinterdun gesneden biet. Een hele mooie combinatie. De Verdejo is nog steeds een mooie begeleider  bij deze mooie lichte voorgerechten.

Hier ga je eten met je lief, maar ook met het gezin als je geen zin hebt om te koken

We nemen nieuwsgierig een kijkje in de uitgebreide menukaart. We zien broodjes, soepen, salades, saté, burgers, spareribs, vegetarische gerechten, de heerlijkste desserts en koffies. Hier ga je eten met je lief, maar ook met het gezin als je geen zin hebt om te koken, want iedereen vindt wel iets lekkers op de kaart. Maar Moeke is ook een borrel café waar je met vrienden in de namiddag een speciaalbiertje gaat drinken en daarbij lekkere hapjes bestelt.

Daar komen onze hoofdgerechten. Naast de kaart heeft Moeke ook wisselende gerechten, zoals onze krokant gebakken zeetong.  Bij de huisgemaakte fluweelzachte remouladesaus likken we onze vingers af.  De Coq au vin is een in rode wijn gestoofde malse kruidige kip met zacht meegegaarde groenten. De Shiraz-Malbec past hier perfect bij. Hierbij wordt een puntzak grof gesneden frieten met een goede mayonaise geserveerd.

Moeke heeft alles in huis voor een fijne avond.

 Gezellig geroezemoes op de achtergrond, de gemoedelijke sfeer, de no nonsens eerlijke pure gerechten, kaarslicht, blije bediening, een goede playlist, Moeke heeft alles in huis voor een fijne avond.

Tijd voor het dessert. We krijgen een assortiment van diverse nagerechten. Op een prachtig opgediend bord zien we een romige cheesecake, een mini crème brûlée, een zalig romige chocolade mousse met karamelsaus, een bolletje ijs en een Tiramisu. We mogen ook de ‘soep van rood fruit’ proeven. Dit krachtig fruitig nagerecht  komt met een kletskop, vanille ijs en slagroom. Zalig!

Na al deze mooie gerechten sluiten we deze heerlijke avond af met een kop verse muntthee. Eén ding is zeker; iedereen houdt van Moeke! Wij ook!