Chassé Cinema: Programma 3 t/m 9 januari

Chassé Cinema wenst u een gelukkig en filmtastisch 2019! Er wordt terug gekeken op een prachtig filmjaar. Er werd bewonderd, gelachen en een traantje weggepinkt. De volgende films hebben de meeste klanten getrokken. Op de eerste plaats Three billboards outside Ebbing Missouri, gevolgd door The post, Todos lo saben, Darkest Hour en tot slot The childern act. Ook in 2019 gaan zij gelijk weer verder met het vertonen van verschillende landelijke premieres. Met onder andere twee landelijke premieres is er de komende week weer genoeg te zien en te beleven in het Chassé.

Los versos del olvido | landelijke première
Los versos del olvido is een subtiel, emotioneel drama met twee tegenstrijdige verhaallijnen. Een oude man woont op een groot kerkhof even buiten de stad. Hij verzorgt de graven met grote toewijding. De idyllische en vreedzame routine wordt echter abrupt verstoord als leden van de militie de slachtoffers van een bloedig neergeslagen protest proberen te laten verdwijnen.

v.a. do 3 jan
meer informatie en kaarten



Roma | landelijke première
★★★★★ "De meest autobiografische film van de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón."  - NRC. Volg Cleo, een jonge huishoudelijke hulp in een arbeiderswijk in Mexico-Stad. Cleo werkt als een inwonende dienstmeid en oppas voor een gezin uit de hogere middenklasse. Wanneer de vader voor een lange zakenreis vertrekt, helpt zij de familie door een moeilijke periode heen.

v.a. do 3 jan
meer informatie en kaarten

Buddy | woensdagdocu
Laat je ontroeren door de liefdevolle en diepe band tussen mens en hond. Buddy is een documentaire over zes bijzondere honden en hun dankbare baasjes. Volg onder meer Erna en haar hulphond Kaiko. Kaiko helpt zijn baasje bijvoorbeeld met uitkleden en keert haar ’s nachts om in haar bed, omdat ze daar zelf niet de kracht voor heeft. Maar ook de autistische jongen Zeb en zijn beste maatje Utah hebben een bijzondere band.

wo 9 jan, 19.20
meer informatie en kaarten



Stan & Ollie | landelijke première
Het waargebeurde verhaal van ’s werelds en Hollywoods bekendste duo: Stan Laurel & Oliver Hardy. Met hun hoogtijdagen ver achter zich, plannen Stan & Ollie een laatste theatertour.

v.a. do 10 jan
meer informatie en kaarten



Free Solo | landelijke première
Rotsklimmer Alex Honnold heeft een droom: het beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, de 1 kilometer hoge El Capitan. Zonder touw of enig ander hulpmiddel.

v.a. do 10 jan
meer informatie en kaarten



Laatste kans
Deze week voor het laatste te zien: Girl, Becoming Astrid, The old man and the gun en De Fabeltjeskrant: de Grote Dierenbos-spelen (AL). In Girl wil Lara, geboren in een jongens lichaam, niks liever dan ballerina worden. In Becoming Astrid ziet u hoe Astrid Lindgren haar passie voor schrijven ontwikkelt. The old man and the gun gaat over een succesvolle bankovervaller. Het is een feest van herkening voor jong en oud tijdens De Fabeltjeskrant: de Grote Dierenbos-spelen.

v.a. do 3 jan
meer informatie en kaarten