Centaur in première op zaterdag 24 maart

Deze week gaat Centaur in première. Een universeel verhaal over een kleine, hechte gemeenschap op de drempel van ingrijpende, maatschappelijke veranderingen. Zaterdag 24 maart wordt de gayfilm The Wound vertoond. Xolani behoort in Zuid Afrika tot de Xhosa stam. Ieder jaar neemt hij vrij van zijn werk om te helpen bij de "Ukwaluka", het stamritueel van een aantal weken waarbij jongens worden ingewijd tot man. 

Een pakkend en dramatisch verhaal over stamtradities, rituele inwijding tot mannelijkheid en homoseksualiteit. Op zondag 25 maart wordt De Matthäus Passion van Reinbert de Leeuw vertoond als ontbijtfilm. De aangrijpende uitvoering van de Matthäus Passion in de Nieuwe Kerk. Live vanuit het Royal Opera House in Londen wordt dinsdag 27 maart het ballet Bernstein Celebration gestreamd.

Tijdens de woensdagdocu wordt de onmogelijke keuze vertoond.

 Leonard Bernstein was een van de eerste klassieke componisten in Amerika die zowel een breed publiek als de critici kon bekoren. Om de honderdste geboortedag van de componist te vieren, heeft The Royal Ballet zijn drie choreografen samengebracht om de dynamische en dansbare muziek van Bernstein in de schijnwerpers te zetten. Tijdens de woensdagdocu wordt de onmogelijke keuze vertoond.

Daniël gaat met zijn adoptieouders naar Brazilië om zijn biologische familie te ontmoeten. Daar ziet hij voor het eerst zijn biologische broer Danilo, die bij hun oma woont. Vanaf hun eerste ontmoeting zijn de broers onafscheidelijk, ze willen samen verder opgroeien. Maar dat lijkt onmogelijk. Na de film sluit regisseur Sanâa Swart aan voor een nagesprek.