Mezz presenteert eerste namen: Ik Zie U Graag 2019!

Met gepaste trots presenteert Mezz de eerste vier namen van Ik Zie U Graag 2019. De inmiddels elfde editie van hét Belgische popfestival van Nederland op 15 en 16 maart 2019 in Mezz gaat van start met King Dick, The Calicos, Tout Va Bien en Ertebrekers. Er is een beperkt aantal early birds beschikbaar voor het hele weekend voor € 35.

elfde editie van hét belgische popfestival van nederland

Bruisend en bloeiend
Mezz weet wat er speelt in de Belgische muziekscene en volgt alle ontwikkelingen op de voet. Onder de noemer Ik Zie U Graag toont Mezz haar liefde voor popmuziek uit België. Tijdens dit festival kun je beginnende en opkomende acts ontdekken en genieten van (internationaal) bekende namen uit de bruisende en bloeiende Belgische muziekscene. We presenteren met gepaste trots de eerste vier namen van de zaterdagprogrammering.

we presenteren met gepaste trots de eerste vier namen van de zaterdagprogramma

Ertebrekers
Ertebrekers (Gent) heeft zwart bloed (funk, hiphop, soul) en drukt zich uit in het West-Vlaams. Ertebrekers wordt geleid door Flip Kowlier (’t Hof van Commerce), Peter Lesage (Flip Kowlier,Gabriel Rios) en Jeffrey Jefferson. De plaat van Ertebrekers is eigen ambacht. Ze heeft een vrolijk karakter, ze vertelt charmante verhalen met een verpletterende alledaagsheid en ze blaast iedereen omver. Ertebrekers is gemaakt om te blijven. In februari 2019 wordt de nieuwe plaat verwacht.

Tout Va Bien
Tout Va Bien is het solo-project van de Mechelse singer-songwriter Jan-Wouter van Gestel. Hij kwam als allereerste winnaar uit de bus van de Nieuwe Lichting, een talentenwedstrijd van Studio Brussel. Hier maakte Jan-Wouter indruk met If You Go Away, een intieme Engelstalige bewerking van Jacques Brels Ne me quitte pas. Eerder stond Tout Va Bien al op podia en festivals in Nederland en België.

King Dick
Het soloproject van de Antwerpse musicus Wim De Busser, een veelzijdig toetsenist, danser, choreograaf, componist en arrangeur in verschillende veelgeprezen muzikale en theatrale producties. De Busser besloot in 2015 dat het tijd was om zijn eigen liedjes te schrijven. Hiervoor nam hij de rol aan van zijn alter-ego King Dick. Zijn muziek wordt omschreven als lo-fipsych-pop, gothic, folk of oompah trash-pop, maar is niet direct in één genre onder te brengen. Bij elk nummer wordt je als luisteraar geconfronteerd met een universum aan onbekende geluiden, trillingen en energieën. Alsof alle papaverelementen zijn gesmoord in een dikke, vette psychedelische saus, maar nog altijd onmiskenbaar poppy van aard. Op 26 oktober presenteert King Dick zijn vierde album Mean Phases.

The Calicos
Americana in België? Het kan. The Calicos bewezen het door Humo’s Rock Rally 2018 te winnen, waar ze werden geprezen door hun maturiteit en vakmanschap. Het zestal staat bekend om haar gelaagde en uitgebalanceerde liveset. “Tijdens de finale in de AB werd vrij snel duidelijk: weinig bands waren beter ingespeeld dan The Calicos. De Antwerpse band rond zanger Quinten Vermaelen was veruit de meest melodieuze in een finale met veel aandacht voor gitaren” aldus de Standaard. 

Many more to come
Er volgt nog veel meer bruisende Belgische muziek. De komende maanden lost Mezz nog meer namen, want het programma is nog lang niet rond. Dit jaar ook extra veel Ik Zie U Graag, want het programma begint namelijk al op zaterdagmiddag. Houd de website van Mezz en de sociale kanalen van Mezz en Ik Zie U Graag in de gaten voor de nieuwste aankondigingen!

houd de website van mezz in de gaten voor de nieuwste aankondigingen!