Officiële opening Surinaams Eethuis Moksie Djarie

Surinaams Eethuis Moksie Djarie opende op 28 december voor het eerst haar deuren aan de Ginnekenweg, in het voormalige pand van Brasserie Zandberg. Op 31 januari werd de zaak officieel op feestelijke wijze geopend. Zussen en eigenaressen Christin en Astrid nodigden ons uit om alvast een kijkje te nemen in het restaurant. 

Sinds 2015 heeft Christin haar professionele kookstudio ‘Moksie Djarie’. Mede door positief aandringen van de vele klanten besloot ze om de stap te maken naar het eethuis. Samen met haar zus Astrid runt ze nu Moksie Djarie, de plek in Breda om kennis te maken met de authentieke Surinaamse keuken. Beiden zijn geboren en getogen in Suriname en groeiden op in een gezien met acht kinderen waar lekker eten en gezelligheid de boventoon voerden. 

De letterlijke vertaling van ‘Moksie Djarie’ is ‘gemengde erf’. In de ruimste zin van het woord verwijst ‘Moksie Djarie’ naar de smeltkroes van wereldkeukens waaruit de Surinaamse keuken is ontstaan. De zussen serveren authentieke Surinaamse gerechten, welke bereidt worden volgens oud familierecept.  Zo is het recept voor het nagerecht nog van de overgrootmoeder van de zusjes. Op de kaart vind je klassiekers zoals Javaanse Bami en Nasi, maar uiteraard ook Roti. Daarnaast willen Chrstin en Astrid mensen ook kennis laten met minder bekende, maar op z'n minst net zo lekkere, gerechten zoals Masoesa rijst met rundvlees en kouseband. "We hebben lang moeten zoeken naar de juiste massala voor de roti, om de smaak van onze buurvrouw Narain te evenaren" legt Christin uit. 

onze missie is authentiek surinaams moet je hebben geproefd!

Op de menukaart staan 3 voorgerechten, 4 tussengerechten en 6 hoofdgerechten. "De kaart houden we bewust kleind, zodat we kwaliteit en versheid kunnen garanderen".  Doordat de menukaart regelmatig wisselt kun je altijd weer iets nieuws proberen! Bij Moksie Djarie willen ze je het gevoel geven dat je bij vrienden aanschuift: geen sjiek opgemaakte borden, maar gewoon lekker eten en veel gezelligheid.  Bekijk de volledige menukaart hier op het profiel van Moksie Djarie. 


Wie het eethuis binnenstapt waant zich in ‘klein Suriname’. De zaak is modern en sfeervol ingericht, met veel Surinaamse invloeden. Zo zie je bijvoorbeeld op een van de muren de typische en zelfs beschermde huisjes van Suriname. Zelfs achter de emaille borden zit een verhaal: deze waren vroeger in Suriname een vast onderdeel van de bruidsschat. De zussen ontvangen je graag gastvrij en met ‘Sranang poku’ (Surinaams muziek) op de achtergrond kun je genieten echt Surinaamse gastvrijheid.