Spaans genieten bij El Quinto Pino!

Op 10 juni opende El Quinto Pino haar deuren aan de Nieuwe Ginnekenstraat 10B. Het restaurant heeft een Spaanse kaart met tapas en als specialiteit heerlijke paella! Eigenaren Cristina Gómez Pérez en Daniel Evaz hebben ons uitgenodigd om een kijkje te nemen en namen ons mee in hun Spaanse droom. 

WE PROBEREN SAMEN MET JULLIE TERUG TE GAAN NAAR ONZE WERELD VOL LEKKERE TAPAS EN PAELLA

Cristina en Daniel zijn samen opgegroeid in Noord-Spanje en zijn circa vijf jaar geleden verhuisd naar Nederland. Hier is een droom ontstaan, om een stukje Spanje naar Breda te brengen in de vorm van een Spaans restaurant. Beiden hebben jarenlang bij verschillende horecazaken gewerkt en hebben op deze manier veel ervaring opgedaan. 'Toen bekend werd dat Deksels 2.0 ging stoppen is alles heel snel gegaan, binnen twee weken hadden we getekend.

De naam El Quinto Pino refereert naar een oud Spaans gezegde dat ‘ver weg’ betekent. 'We zijn misschien ver verwijderd van onze Spaanse roots, vrienden en familie, maar proberen samen met jullie terug te gaan naar onze wereld vol lekkere tapas en paella.'

pella, de specialiteit van het huis! 

De paella is de specialiteit van restaurant El Quinto Pino. Het is gebaseerd op familierecepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Naast de paella staan er veel bekende tapas met groenten, vis en vlees op de kaart. Daarnaast zijn er altijd een aantal wisselende tapas beschikbaar. Net als de gerechten zijn ook de drankjes zoals bieren, wijn en gins Spaans. 

el quinto pino heeft een unieke mediterraanse binnentuin

El Quinto Pino heeft een sfeervolle en moderne inrichting met circa 34 zitplaatsen. In de Mediterrane stadstuin is er nog eens plaats voor 44 personen. De prachtige binnentuin wordt omringd door grote bomen, waardoor je helemaal niet het gevoel hebt alsof je in het centrum zit. Er is tevens een afdakje met bar gecreëerd, waardoor je zelfs met regen droog zit.