Experienceblog: Een massage bij ZeNNsation

Voor je ontspanning, voor je gezondheid, om even tijd aan jezelf te besteden, om je klachten te verlichten of gewoon omdat het prettig is, wat je motivatie ook is; bij ZeNNsation in het Ginneken ben je aan het juiste adres. Onlangs won de salon voor de tweede keer de Treatwell Award voor beste Salon. De praktijk zit ietwat verstopt aan de Ginnekenweg, in een rustig hoekje waar je echt even zen kunt worden. Ik vroeg me af wat je nou precies kunt verwachten bij de massage- en wellnesspraktijk en heb het aan de proef onderworpen en een afspraak gemaakt. 

De beste salon zit in Breda!

Bij ZeNNsation word ik hartelijk ontvangen door eigenaresse Noëlle. Vriendelijk en gastvrij laat ze me de salon zien en biedt me iets te drinken aan. We gaan zitten in de gezellige zithoek, ik voel me direct op mijn gemak. Noëlle is open en oprecht, ze stelt me op mijn gemak en vertelt me dat we eerst een intake zullen houden. Op deze manier kan ze een behandeling op maat voor me samenstellen. Noëlle vult een anamneseformulier in waarin alles aan bod komt. Mijn persoonlijke gegevens en mijn gezondheid, maar ook situaties waar ik me wellicht in bevind die stressvol kunnen zijn. Tenslotte stelt ze me nog een aantal vragen met betrekking tot mijn directe klachten, mijn verwachtingen, wat ik prettig vind en wat juist niet. 


Persoonlijk heb ik vaak rug, schouder en nekklachten welke regelmatig lijden tot hoofdpijn. Noëlle is hier bekend mee en weet wel raad. Ze stelt voor dat ik een massage van 60 minuten onderga, waarbij ze mijn volledige rug, schouders, armen, nek en hoofd mee neemt. Met een speciaal apparaatje creëert Noëlle een mix van oliën om straks mee te masseren. Ze kiest voor een ‘ontspanning melange’, er is ook een optie ‘energie’ en ‘harmonie’. De olie werkt in op het bindweefsel en zal de massage dus extra ondersteunen en mijn huid verstevigen. 

We bespreken mijn verwachtingen en stellen samen een behandelplan op 


Ik krijg de gelegenheid om me rustig om te kleden en kan dan plaatsnemen op het verwarmde massage-bed. Er staat een rustig muziekje op en het gekleurde sfeerlicht maakt dat de ruimte echt rustgevend aan doet. Noëlle begint met de massage en ik ben gedurende 60 minuten even helemaal weg. Ik merk dat ze mijn probleem-zones al snel heeft ontdekt en regelmatig vraagt ze me of alles naar wens is. Erg prettig en op deze manier zorgt Noëlle ervoor dat de massage volledig aansluit op mijn wensen. Tegen het eind draai ik me om en worden armen, schouders en nek nog eens extra meegenomen. Ook neemt ze even mijn hoofd mee, wat is dit fijn! Deze 60 minuten vliegen voorbij, voordat ik het weet is de massage teneinde. Rustig rondt Noëlle de behandeling af en geeft me even een momentje om terug te komen in het hier en nu.  

Een verwarmd massage bed, rustgevende muziek, gekleurd sfeerlicht; Wat is dit fijn! 

Wanneer ik omgekleed weer in de ontvangst ruimte kom, staat er nog een glaasje water voor me klaar. We spreken even na over mijn ervaring en Noëlle haar bevindingen. Ze legt me uit dat een verkeerde houding vaak de oorzaak is van nek- en schouderklachten. Hierdoor hopen afvalstoffen zich op en dit kan pijnlijke knopen veroorzaken. Door te masseren stimuleer je de bloedsomloop en daarmee het afvoeren van de afvalstoffen. Noëlle geeft aan dat het om deze reden vandaag extra belangrijk is veel water te drinken.

Noëlle's persoonlijke aandacht en zorg maakt Zennsation een échte aanrader! 

Ik ga met een tevreden en ontspannen gevoel de deur uit. De massage heeft me echt goed gedaan, mijn rug, nek en schouders zijn minder stijf en ik voel me als herboren. Ik zou een massage bij ZeNNsation iedereen aanraden, of je nou klachten hebt of gewoon voor je ontspanning komt. Bij Noëlle voel je je al snel op je gemak en ze zorgt ervoor dat al haar gasten tevreden naar huis gaan, na een behandeling op maat. Een heerlijk cadeautje voor jezelf, of voor een ander.

Voor meer informatie kun je op Facebook kijken of op de website