Foodblog: Thais genieten met Sawasdee

Met de huidige situatie rondom het coronavirus zitten uiteten gaan én een vakantie er de komende periode (helaas) nog niet in. Gelukkig zijn er in Breda tal van horecagelegenheden waar je deze twee prima kunt combineren. Een voorbeeld daarvan is Sawasdee: een gezellig en sfeervol Thais restaurant aan de Ginnekenweg. Vanavond genieten wij thuis van hun smaakvolle gerechten, bereid door een echte Thaise chef! 

Als we aankomen bij het restaurant om het eten op te halen staat Tom al klaar en met het eten al op ons te wachten. Wat een service! De heerlijke geuren komen de tasjes al uit, waardoor we besluiten om snel naar huis te gaan om het te gaan proeven. 

Eenmaal thuis aangekomen zijn we erg benieuwd geworden naar al het lekkers. Als voorgerechten hebben we Kung Hom Pa (garnalen loempia's), Sate Kai (kipsaté met saus van het huis) en Thod Man Pla (viskoekjes). Bij ieder voorgerecht zit een bijpassende saus. 

Na het proeven van de viskoekjes kunnen we al niet meer wachten op de rest; zo lekker als dit hebben we ze nog niet op! De saus die hierbij zit is ook echt verrukkelijk. De garnalen loempia's zijn precies zoals ze horen te zijn. Knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen. Als laatste proeven we de kipsaté. En zoals verwacht valt ook dit voorgerecht enorm in de smaak. Een ontzettend goede start van een avond Thais genieten!

Bij een Thais restaurant mag een echte Tom Kha Kai natuurlijk niet ontbreken op de menukaart. Wij proeven de soep met kip, maar daarnaast ook de Tom Kha Kung: Thaise garnalensoep. Beide soepen zijn heerlijk bereid en super goed op smaak. Zowel de kip als de garnalen zijn lekker mals en de soepen zijn daarnaast goed gevuld met verschillende groenten. Heerlijk!

Na de soep besluiten we een korte pauze in te lassen, want we willen natuurlijk ook alle hoofdgerechten nog proeven! Wanneer we de gerechten uit de tas halen zijn ze nog steeds warm, ideaal.

De hoofdgerechten die we hebben zijn Kaeng Phed Kai (kipfilet in rode curry met verse groente), Neua Krapao (rundvlees met Thaise pepers, uien en basilicum), Kaeng Massaman Moo (varkensvlees in Massaman curry met aardappelen, noten en kokosmelk) en Kung Phad Priauw Waan (garnalen in zoetzure saus). Als bijgerechten hebben we witte rijst, gebakken rijst en gebakken noedels. En niet te vergeten de kroepoek! 

Kiezen is lastig, dus vullen we onze borden met van alles wat. We eten niet vaak Thais en laten ons graag verrassen door deze keuken. Je proeft dat alles vers is en dat er veel verschillende kruiden worden gebruikt. Zowel de kipfilet, het varkensvlees, de garnalen én het rundvlees is allemaal super mals. We genieten volop van de verschillende gerechten.


De kipfilet in rode curry is precies zoals een goede Thaise curry hoort te zijn met verse groenten en lekker een beetje pit! De Kaeng Phed Kai wordt normaal gesproken in het restaurant geserveerd met de witte rijst, hierdoor komen de smaken van de curry perfect tot zijn recht. We gaan verder met het rundvlees met Thaise pepers, uien en basilicum. Dat er Thaise pepers in zitten hoeft eigenlijk niet vermeld te worden, want dit is heet!

Vervolgens proeven we het varkensvlees in Massan curry, deze is wat zachter van smaak en de combinatie met kokosmelk en noten is heerlijk. We sluiten af met de garnalen in zoetzure saus en genieten nog lang na van deze heerlijke gerechten.

Wij kijken terug op een heerlijke avond! Ontzettend leuk om op deze manier vanuit huis de authentieke Thaise keuken te kunnen proeven. Denk je nu, dat wil ik ook? Bestel dan snel! Bel hiervoor naar 06 - 38043430.