Foodblog: Thuis genieten in the Mexican Way met Popocatepetl

Nog steeds kijken we uit naar dat lekkere warme weer, waarbij je met een despo en een lekker Mexicaans gerecht op het terras kan gaan zitten bij Popocatepetl op de Havermarkt. Helaas zijn de deuren van de horeca nog steeds gesloten, maar gelukkig heeft ook Popocatepetl een heerlijk menu samengesteld voor thuis. Amigos, zijn jullie klaar voor onze ervaringen? Lees dan snel verder. 

Complimenten voor de chef


Wanneer we aankomen bij Popocatepetl worden we al snel vrolijk van het gezellige gekleurde afhaalloket. We geven onze bestelling door en ontvangen vast een lekker drankje voor tijdens het wachten. Van een afstandje kijken we toe en we zijn blij voor Popo om te zien dat er op deze donderdagavond al een aantal mensen in de rij staan om hun gerechten af te halen. Na even gewacht te hebben zijn onze gerechten klaar en gaan we gauw naar huis. We scannen de QR code waar een leuke playlist achter schuilt voor deze Mexicaanse avond! 

Vanavond genieten we van The Mexican Grill. Naast het "normale" afhaalmenu heeft Popocatepetl nu namelijk ook een grill menu samengesteld. Het menu bestaat uit verschillende soorten gegrild vlees en lekkere side dishes en als ananas op de taart zit er ook nog eens een heerlijk gratis dessert bij! 

Wanneer we thuis komen kunnen we niet wachten om alles te proeven. De gerechten zijn goed verpakt waardoor het lekker warm blijft. De geur van vers gegrild vlees komt ons tegemoet en het water loopt ons al snel in de mond. We maken onze borden op zodat we nog even een mooie foto kunnen schieten en vallen daarna aan. 

We starten met de gamba's en een steak on a stick, ofwel een goede surf 'n turf. Het vlees is lekker mals en goed op smaak gebracht, daarnaast past de chipotle-boter hier perfect bij. Complimenten voor de chef om een mooi stukje rood vlees toch lekker mals thuis te kunnen serveren! Ook de gamba's zijn lekker groot en heerlijk van smaak. On the side genieten we van de papa al horno, dit zijn gekruide aardappeltjes uit de oven. De aardappeltjes zijn lekker knapperig en heerlijk gekruid. Een goede start wat ons betreft!

Vervolgens gaan we verder met de sticky chicken wings, famous ribs en de hamburguesa Mexicana. Zoals de naam het al zegt zijn de chicken wings zéker sticky. We krijgen ze zelfs bijna niet van de verpakking. De wings en ribs combineren uitstekend met de BBQ-saus. We zouden bijna onze vingers erbij opeten, wat is dit lekker zeg! 

De burgertjes zijn goed op smaak gebracht en met de pittige jalapeno peper ertussen waan je je heel even in Mexico. Gelukkig hebben we een lekkere desperado voor onszelf op de kop getikt waarmee we onze mond kunnen blussen, want pittig is het wel! De frisse coleslaw en Mexicaanse maismix maken de gerechten helemaal af. We eindigen met de gegrilde maiskolfjes en ook deze zijn zalig! 

Onze buikjes zijn al goed gevuld maar er is natuurlijk altijd ruimte voor een dessert. Het dessert bestaat uit gegrilde ananas met gesuikerde chili. Een heerlijke combinatie van zoet en pittig en wat ons betreft een perfecte afsluiter van deze avond.