Foodblog: bitterballen & poffertjes bij Good Munchies

Oer-Hollands genieten? Het kan bij Good Munchies in de Foodhall! Onze foodies proefden de tapaskroketjes, bitterballen en poffertjes. Lekker voor bij de borrel én de poffertjes als lekker zoet toetje. Zeker het proberen waard! Lees je mee? 

Zulke bitterballen eet je nergens

Als we de Foodhall binnen lopen verbazen we ons meteen over de drukte en gezelligheid op een 'gewone' dinsdagavond. De sfeer die er hangt is top: verspreid over de hele Foodhall zitten mensen te kletsen onder het genot van een lekker drankje en natuurlijk te genieten van de wereldkeukens. Leuk om de goed gevulde tafels te zien met allerlei verschillende gerechten!

Als we richting Good Munchies lopen komt de geur van bitterballen en poffertjes ons tegemoet. Heerlijk! We keken hier al een tijdje naar uit, maar zijn nu helemaal benieuwd na alle lovende verhalen die we al gehoord hebben.

We nemen plaats en niet lang nadat we een lekker drankje besteld hebben verschijnt Arjan, de eigenaar van Good Munchies, bij ons aan tafel. Hij vertelt ons dat we vandaag 3 verschillende proeverijen krijgen: tapaskroketjes, ambachtelijke bitterballen en poffertjes om mee af te sluiten. Dat klinkt goed!


We besluiten te starten met de tapaskroketjes die we mogen proeven in de volgende smaken: Gamba Thai Green Curry, Kaas & Mosterd (vegetarisch), Beer & Chicken en Mexicaanse Taco (vegetarisch). 

De Green Curry is gevuld met een Thais stoofpotje met gamba's en, zoals de naam al zegt, groene curry. Een kroket zoals wij 'm nog nooit op hebben en en die zeker in de smaak valt. De vulling is zacht en romig en goed op smaak door de verschillende kruiden. 

Je verwacht nIEt dat dit in een kroket zit

Kaaskroketten kennen we natuurlijk allemaal, maar de combinatie van kaas met mosterd ín een kroket is nieuw voor ons. De straffe mosterd is een mooie combinatie met het zachte van de kaas. Heerlijk! Nu de eerste twee kroketjes zo in de smaak vallen komt het tempo erin en proberen we meteen de volgende: Beer & Chicken. Dat bier een mooi ingrediënt is om mee te koken is inmiddels algemeen bekend, denk ik. Naar de combinatie met kip zijn we erg benieuwd. Ook deze variant overrompeld ons. Je verwacht echt niet dat dit in een kroket zit. Voor dit kroketje is Brugse Zot gebruikt. 

Als laatste proeven we de pittige groente kroketjes, de tweede vegetarische variant. De smaak is licht pittig en de vulling is lekker gekruid. De naam maakt veel duidelijk: het is een lekker goed gevuld pittig kroketje!

Na de tapaskroketjes wacht de volgende ronde op ons. De bitterballen! Spicy Chorizo, Look Scampi, Zeeuws Spek en Say Cheese! Ook deze smaken klinken super goed, dus we zijn weer benieuwd. 

De Spicy Chorizo smaakt alsof je in Spanje bent. Goede chorizo, romige vulling en afgemaakt met lekkere kruiden. Een goede start van de bitterballen. De klassieke combinatie van scampi's in look bij de Look Scampi bitterbal valt ook in de smaak. De bitterbal is gevuld met Black tiger scampi's en is naast de verse knoflook op smaak gebracht met kerriepoeder en paprikapoeder. Over de smaak van deze bitterballen (en natuurlijk ook over de tapaskroketjes) is echt goed nagedacht!

ALSOF JE IN SPANJE BENT

De welbekende kaasbitterbal mag natuurlijk niet ontbreken. De vulling bestaat uit heerlijk zachte Engelse cheddar kaas. Zowel bij de tapaskroketjes als bij de bitterballen is het omhulsel heerlijk krokant en de vulling lekker zacht van binnen! Precies goed als je het ons vraagt. 

Nadat we de Zeeuws Spek bitterbal een tijdje geleden al mochten proeven bewaren we deze graag tot het laatst. Het leuke aan de bereiding van deze bitterbal is dat voor het marineren van het vlees Oosterscheldewater gebruikt is in plaats van normaal water. Een echte Zeeuwse bitterbal met Zeeuws spek van Scheldelander. Ook na deze keer blijft dit onze favoriet! 

Als de poffertjes gemaakt worden kunnen we het niet laten om in de keuken te kijken naar de kundigheid waarmee Arjan de poffertjes klaarmaakt op de poffertjesplaat. De geur zegt meteen genoeg: het kan niet anders dan dat deze poffertjes in de smaak gaan vallen. Arjan vertelt ons dat de poffertjes bereid worden naar eigen recept en dat vooral de verhoudingen erg goed zijn. Ze maken hiervoor gebruik van kefir, waardoor de poffertjes lekker luchtig zijn.

Niet veel later wordt het goedgevulde bord bij ons op tafel gezet en mogen we er zelf van gaan genieten. 50 poffertjes met 4 verschillende toppings: banaan/pindakaas/chocolade, aardbei/Nutella, witte chocolade/kokos en stroopwafel. Als dat geen smullen wordt...

Ondanks dat we de proeverijen van tapaskroketjes en bitterballen al op hebben, is ook dit bord binnen no-time leeg. Een goed teken, toch? Alle vier de toppings vallen goed in de smaak en het kiezen van een voorkeur is zelfs lastig. En de poffertjes zelf? Die zijn inderdaad ontzettend luchtig en de perfecte afsluiting van alle proeverijen! 

Of Good Munchies een aanrader is? Zeker weten, wij komen hier sowieso terug!