Cocktails bij Bobby’s Boat

Bobby’s Boat is gevestigd op een unieke locatie middenin het bruisende uitgaanscentrum van Breda. Hier in hartje haven Breda, is dit de perfecte plek om te genieten van een heerlijke cocktails en de bijpassende hapjes. Wist je dat de cocktails worden bedacht door de bartenders van Bobby’s zelf? Ze laten zich inspireren door het jaargetijde en de laatste trends! Hierdoor staan er elke drie maanden nieuwe en unieke cocktails op de kaart, passend bij het seizoen. Wij zijn vanavond erg benieuwd naar de nieuwe signature cocktails!

Bij aankomst worden we ontvangen door het vriendelijke personeel, wij worden vandaag geholpen door Mallory. Naast cocktails drinken kun je ook cocktail workshops volgen, verteld ze. De kajuit van de boot ziet er gezellig en sfeervol uit maar het terras leent zich uitstekend voor deze zonnige herfstdag. Vanaf het terras heb je uitzicht op Spanjaardsgat en de haven van Breda en hier heb je aan het einde van de dag nog volop zon, genieten. 

We bekijken de kaart om een keuze te maken uit alle cocktails. Mallory vertelt ons dat deze cocktail kaart elke drie maanden met zorg samen wordt gesteld op basis van de nieuwe cocktail creaties die zelf worden bedacht. Vanuit elke Bobby’s vestiging wordt de bartenders gevraagd om nieuwe cocktails te ontwikkelen. De lekkerste cocktails krijgen vervolgens een plekje op de signature kaart.

De eerste twee cocktails die we mogen proeven zijn direct bijzonder. Deze cocktails zijn door Mallory zelf ontwikkeld: de 'Thai Me Up' en de 'Chasing Summer'. Met zorg maar vooral met veel passie en plezier gaat ze aan de slag om deze cocktails voor ons klaar te maken. Beide cocktails zien er uit als een plaatje en ze smaken minstens zo goed als ze eruitzien. De 'Chasing Summer' is heerlijk, de frambozensiroop, passievrucht en citroen halen de zomer naar boven. Deze zoete smaken staan perfect in balans met de subtiele hint van chocolade, die de cocktail alsnog een herfstachtige tint geven.

De 'Thai Me Up' is een cocktail is gebaseerd op Thaise groene curry. De geur van deze groene curry komt je al subtiel tegemoet door het citroengras wanneer je het glas oppakt. Bij elke slok zijn de smaken perfect in balans en de smaak van groene curry komt heel subtiel terug. De kokos geeft de cocktail een heerlijke zachte smaak en de combinatie van citroengrassiroop, vanillesiroop en limoen maakt het tot een fris geheel. Deze cocktail is zeer verrassend, direct onze favoriet!


We sluiten af met de 'Fox Tale', een cocktail perfect voor whisky liefhebbers. De cocktail is een combinatie van chanterelle mushroom-infused whisky met honing siroop, citroen bitter en sandelhout bitter. De 'What’s Poppin' cocktail bestaat uit popcorn-infused wodka gecombineerd met een zoete Galliano likeur en zoute karamel siroop. Dit wordt gecombineerd met een eitje om het tot een romig geheel te maken. De cocktail ziet er fantastisch leuk uit en smaakt heerlijk.

Om het borrelen helemaal af te maken kun je ook hapjes bestellen. Ideaal om het nippen van deze overheerlijke cocktails af te wisselen met wat snacken. Op de kaart staan nacho's, borrel plankjes, brood plankje en verschillende soorten vlees en kaas. 

Deze geweldige signature cocktails verdwijnen overigens niet zomaar van de kaart. Naast de signature cocktail kaart, heeft Bobby's Boat ook een kaart met vaste cocktails. De meest populaire drankjes van voorgaande seizoenen krijgen een plekje op deze kaart. De 'Thai Me Up' cocktail heeft in ieder geval alvast onze stem om te blijven!