Foodblog: luxe lunch bij Brasserie het Binnenhofje

Bij binnenkomst in Brasserie het Binnenhofje worden we direct warm en hartelijk ontvangen. De geur van versgemalen koffiebonen vult de lucht, en de warmte van de ouderwetse kachel geeft een knus thuis gevoel. We worden uitgenodigd om plaats te nemen aan de nieuwe tafels. Een warme cappuccino met kruidnootjes staat al snel voor ons op tafel, waardoor we op een aangename manier kunnen opwarmen. De brasserie is al aardig vol en het rumoer van de andere gasten geeft een extra gezellige dimensie aan ons bezoek.


We krijgen van Sandra een proeverij van de nieuwe kaart aangeboden. We starten met een herfstsalade. Dit is een smaakvolle start van ons bezoek.  De dadels, pompoen, ham en geitenkaas maken de salade goed gevuld. De robuuste smaak van het bier vult de subtiele tonen van de salade aan. We geven een compliment over de lekkere salade aan de gastvrouw die de borden komt uithalen.


Het wild pasteitje dat volgt. De krokante korst onthult een smeuïge vulling van heerlijk bereid wild. De bijpassende seizoensgroenten zoals de wortel en champignons voegt een extra dimensie toe aan de al rijke wildsmaak. Het oogt extra feestelijk met het krokantje van groenten bovenop. Het pasteitje is dan ook alom bekend bij Brasserie het Binnenhofje. Eén mooie klassieker die niet snel verdwijnt van hun kaart.

Opvolgend krijgen wij de gezellige winterplank gepresenteerd. De plank is goed gevuld met diverse smaken en texturen. De bagel met carpaccio is een feest van mals vlees, truffel mayonaise en frisse sla. De quiches voegen een hartige touch toe, terwijl de ‘souppuccino‘ van ui een warme, verrassende aanvulling is. De plank is een uitnodiging om te delen en te genieten van verschillende smaakcombinaties. 

Terwijl we ons Hertog Jan biertje uitdrinken, valt ons oog op de aankondiging van een uitgebreide vier-gangen lunch op Tweede Kerstdag. Een sfeervol vooruitzicht voor wie de feestdagen smakelijk wil vieren. Er zijn nog enkele tafeltjes beschikbaar, dus twijfel niet en reserveer snel. Deze speciale gelegenheid wil je niet missen in de gezellige brasserie die binnenkort helemaal in kerstsferen is omgetoverd.

Brasserie het Binnenhofje heeft ons verwend met een herfstige, smaakvolle ervaring die ons hart wederom heeft verwarmd. De combinatie van gastvrijheid, creativiteit in gerechten en een sfeervolle ambiance maken dit adresje tot een liefdevol pareltje. Of je nu op zoek bent naar een gezellige koffiepauze met iets lekkers, een smaakvolle lunch of een feestelijke gelegenheid hebt, deze brasserie weet keer op keer te verrassen.