Tags: lunchen in oosterhout, dineren in oosterhout, koffie drinken in het bos, fietsen in oosterhout

Foodblog: genieten van 'De smaak van Woods'

In de Vrachelse Heide in Oosterhout ligt een paradijsje verscholen. Brasserie Woods is al door veel fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers ontdekt. Niet alleen omdat het op een prachtige route ligt en een heerlijk terras heeft, maar ook omdat je er goed kunt eten. Op deze lentedag breekt een waterig zonnetje door, maar door het half overdekte en ruime terras is het bij Brasserie Woods altijd zomer. 

 Win actie: diner voor 2 (excl. drank) 


Na een aperitiefje nemen we plaats in het mooi ingerichte restaurant. De enthousiaste gastvrouw legt ons uit dat je met ‘de smaak van Woods’ kunt kiezen uit een selectie van kleine gerechten. “En dat kan onbeperkt voor een vast bedrag, of per gerecht.” We zien diverse soepen, een pasteitje, voldoende vegetarische gerechten en mooie vlees- en visgerechten.

De malse rundercarpaccio is mooi dungesneden en wordt vergezeld van Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes en een smakelijke pestodressing. De gedroogde spekjes geven dit gerecht een mooie bite.

Een mooi begin van een mooie avond! 

De klassieke zalmtartaar is zoals we hem graag hebben, bereid met de beste zalm, zacht en smeuïg. De knapperige toastjes, huisgemaakte frisse romige remouladesaus, verse citroen en dille maken dit gerechtje helemaal af. Een mooi begin van een mooie avond. We laten ons hierbij een Sauvignon de Turaine inschenken. 

De friszure Sauvignon past ook weer goed bij onze tweede gang. Een frisse tonijnsalade die wordt opgediend met kappertjes, olijven, ei en ansjovis. Vrij basic maar met een goede dressing van limoen. 


Op ons bord; een zalig geitenkaasje

Op een mooi bord wordt een warm geitenkaasje geserveerd. Lauwwarm, omwikkeld met knapperig gebakken spek. De zoete honing-mosterddressing van de garnering past perfect bij dit zalige kaasje.

Alle gerechtjes worden prachtig opgediend en de porties zijn precies groot genoeg. Bij onze volgende gang gaan wij over op rood. De perfect medium gegrilde lamsfilet krijgt een oosters tintje met de spannende gembersaus. 

Een gerecht om je vingers bij af te likken

Krachtige gerechten vragen om een wijn die stevig overeind blijft, en dat is onze Chileense Cabernet Sauvignon. Het malse hertenbiefstukje wordt opgediend met een romige pittige pepersaus. Weer een gerechtje om je vingers bij af te likken.


We kunnen het niet laten en bestellen nog een gang, we zijn namelijk benieuwd naar de zalm met bearnaisesaus. We nemen er een portie verse frites met mayonaise bij. Die is, net als de side-salade, onbeperkt bij te bestellen. Ook nu stelt de kok ons niet teleur. De zalm is mals en de friszure saus is lekker romig. 

Lekkere originele garneringen en verse groenten

De tournedos is perfect gegaard en ook weer geserveerd met een heerlijke saus. Alle gerechten komen met diverse originele garneringen en verse groenten.

Het is lastig kiezen uit de gerechtjes op de dessertkaart, zoveel lekkers! We beginnen met een Crème Brûlée met slagroom, op de klassieke manier bereid met een gebrand krokant suikerlaagje. 

Dit is dus het echte woods gevoel

De cheesecake is romig, heeft een lekkere koekbodem en een topping van verse aardbei. Terwijl we nagenieten van dit heerlijke dessert, zien we buiten drie konijntjes in het bos achter elkaar aanrennen. Dit is dus het echte 'Woods gevoel'!


Wij gaan voor de bestseller; brownie! 

We lassen een korte pauze in en genieten van onze mooie wijn, de ambiance en ons uitzicht. Zullen we nog een laatste ronde nemen? We laten ons overhalen door onze gastvrouw. Zij adviseert ons om voor de brownie te gaan, een bestseller van Woods. Deze wordt geserveerd met slagroom, en een chocolade lepeltje. Origineel en lekker! 

Het ijs van de chef is een wisselend ijsdessert. Wij krijgen ambachtelijk chocolade ijs en kaneel ijs met slagroom. Alles gaat weer op. Jummie!



Passie voor het vak en liefde voor de gasten!

Wat hebben wij genoten bij Woods! De kleine diverse gerechten zijn allemaal met zorg bereid en opgediend. De chef heeft duidelijk passie voor het vak en de bediening liefde voor de gasten. Of je nou samen gaat, of met het hele gezin, er is voldoende keus voor iedereen. Na deze fijne avond stappen we op onze fietsen voor een mooie tocht terug naar huis. Woods, tot snel weer..

Ook genieten van ‘De smaak van Woods’, of liever lekker borrelen op het terras? In de zomermaanden gezellig buiten eten aan de BBQ-tafel, alles is mogelijk bij Brasserie Woods. Neem snel een kijkje op de website!