Foodblog: Burgers & Borrelen bij de Bruine Pij

‘Dat ene café in Breda, onder de Grote Kerk, waar je lekker jezelf kunt zijn.’ Dat gaat natuurlijk over café De Bruine Pij. Vanaf 19 juni hebben ze wat nieuws: Burgers & Borrelen. Je kunt kiezen uit verschillende heerlijke burgers en daar krijg je een lekker tapbiertje bij.

Een heerlijk vrijdagavond gevoel


We lopen richting de Grote Kerk van Breda en zien dat het terras van De Bruine Pij al gezellig vol zit, een heerlijk vrijdagavond gevoel. We nemen plaats en één van de personeelsleden vertelt ons waar we vanavond uit kunnen kiezen: De Bruine Pij Burger, Bacon Burger, Pastrami Burger of de Spicy Burger. Naast de burger mogen wij ook nog een lekker tapbiertje uitkiezen. Zelf beveelt ze de Blonde Pij aan; een lekker sterk, blond biertje samen ontwikkeld met Brouwerij Frontaal. Je kunt zelf kiezen of je het biertje eerst wil, of tegelijk met de burger. Wij kiezen natuurlijk voor het tweede want het gaat om de combinatie van de burger en het bier! 


Terwijl we aan het genieten zijn van het mooie avondzonnetje komen de burgers en de biertjes onze kant op. Op De Bruine Pij Burger zit sla, tomaat, augurk, ui, spek, cheddar en De Bruine Pij saus. Deze burger is lekker mals en past goed bij de Blonde Pij. Ook de Bacon Burger is erg lekker en sappig. Deze burger bestaat uit sla, tomaat, ui, bourbon bacon jam, cheddar en black garlic saus. Beide burgers zijn heerlijk, stevig belegd en in combinatie met de biertjes is dit echt genieten. 

De burgers worden gemaakt door The Butcher’s Burger en bestaan uit rundvlees van Hollandse bodem. Het gehakt draaien ze zelf zodat ze precies weten wat er in hun burger zit: niets dan vlees! 

Het brood komt van Bakkerij Pol van den Bogaert uit Princenhage. Net als bij de Bruine Pij maakt Paul van Bakkerij Pol van den Bogaert mensen graag blij met eten. De burgerbun is compleet gepersonaliseerd: lekker boterig, niet te zoet, luchtig en met een bite. Op dit lekkere broodje komt de burger zeker tot zijn recht. 


We zijn echt aan het genieten 

Naast de burgers en bier kun je natuurlijk ook bestellen van de nieuwe menukaart van De Bruine Pij. Een Frietje de Bruine Pij is erg aan te raden! Deze to-share plank is belegd met bavette, ui, paprika, jalapeño en cheddar en te bestellen voor twee personen. Bavette is een lang en dun stuk vlees wat uit de achterwand van de buik van de rund komt. De bavette is van Double Dutch Beef en alle ingrediënten voor het Frietje de Bruine Pij worden allemaal kort gebakken op de plaat. Met als resultaat een heerlijk, uniek frietje met lekker mals vlees. Zeker het proberen waard! 


Het begint langzaam een klein beetje donker te worden maar wij borrelen nog lekker door op het gezellige terras bij de Bruine Pij. Burgers & Borrelen bij De Bruine Pij is zeker een aanrader als je van lekker eten en gezelligheid houdt. Wij komen zeker terug!