Foodblog: Genieten bij SMAAK Lokaal in Rijen

Zonder verwachtingen stappen wij deze zondag in de auto richting Rijen voor een lunch bij Smaak Lokaal. Beiden zijn wij niet bekend in Rijen, maar komen aan op een gezellig pleintje waar de zaak gevestigd is. Smaak Lokaal is een prachtig binnenkomen met een hip, strak en kleurrijk interieur. Een ideale uitvalbasis voor een lunch op een druilerige zondagmiddag. De zaak is ruim opgezet, bestaande uit verschillende zitgedeeltes en een open keuken. Bij mooi weer kan je ook op het terras plaatsnemen. 

 Deze middag SMAAKt naar meer…

Na binnenkomst worden wij vriendelijk ontvangen door Maaike, die ons deze middag de Smaakbites aanraadt. Je kan bij Smaak Lokaal voor 15 euro drie uur lang kleine lunchgerechten eten. Deze leuke combinatie van prachtig zitten en uitgebreid lunchen is, gezien de drukbezochte zondagmiddag, in de omgeving niet onopgemerkt gebleven. Op aanraden van de bediening laten wij ons deze middag verrassen met verschillende rondes lunchgerechtjes. 


Als eerste krijgen wij een romig bospaddenstoelensoepje geserveerd, vers gesneden brood met een truffelcrème en pesto. Een heerlijke carpaccio met truffelcrème, rucola, Parmezaan en erg lekkere ‘bread beans’. Dit zijn geroosterde tuinbonen die het gerecht net die extra bite geeft. 


Daarnaast krijgen wij ook een trio van mini sandwiches. Bestaande uit de clubsandwich met kipfilet, tomaat, ei, komkommer, spek en bravasaus. De Laverije met zalm, dille delight, ei en rucola en de sandwich ‘Smaak’ met rosbief, eiersalade, mosterdmayo en wederom rucola. Allen gemaakt met bijpassend zacht Zweeds brood. 


Tijdens het wachten op de tweede ronde bestellen wij een wit wijntje, die in mooie Smaak glazen wordt geserveerd. Deze ronde lunchgerechtjes bestaat uit een bruschetta gemaakt van bruin boerenbrood. Deze is goed op smaak gebracht met knoflook en kruiden. Een minihamburger met kaas en spek en een gerechtje met gebakken champignons, paprika, ui en tijm. 
Mensen die deze winter alvast aan hun bikinibody 2020 willen werken worden met dit heerlijke concept flink op de proef gesteld. Want na even uitbuiken krijgen wij een plank met een uitgebreide bittergarnituur en nacho’s met guacamole en sour cream geserveerd. Als lekker extraatje zit onder de berg nacho’s pulled chicken barbecue verstopt. Dit maakt het gerecht extra lekker en af.


De kaart heeft naast de smaakbites ook losse lunchgerechten te bieden en verschillende mix & match planken van ontbijt tot en met vegetarisch. Er is ook een velerlei aan verschillende speciaal koffies en zoetigheden. Wij kiezen als afsluiting van de lunch voor een koffie en krijgen de laatste zoete ronde geserveerd. Deze bestaat uit een monchou toetje met een bastogne bodem, een chocomousse met karamel zeezout topping, bonbon lolly’s, een donut en een onverwacht maar lekkere karamelsmaak kwarktaart. De topper van deze plank is de smeuïge meringue citroen schuimtaart. Heerlijk! 


Het is voor ons een verrassende zondag. Naast lekker lunchen en het opdoen van interieurideeën, biedt Smaak ook cadeau opties. Deze bestaat hier niet alleen uit een lunch-bon, maar bijvoorbeeld ook uit de prachtige originele smaak-wijnglazen. Een tip! Dit maakt Smaak Lokaal volgens ons bij uitstek een leuke lunchzaak waar je meer dan waar voor je geld krijgt met hun uitgebreide lunch concept. 

Deze middag SMAAKt naar meer…