Foodblog: Gezellig proeven bij SMAAK lokaal

Sinds 15 oktober heeft SMAAK Lokaal in winkelcentrum de Laverije na een flinke verbouwing haar deuren weer geopend. De hele zaak is in een nieuw jasje gestoken en de hippe tent in Rijen lanceert tegelijkertijd een geheel nieuw concept: Proeven bij Smaak. Dit houdt in dat je iedere dag van 14:00 tot 17:00 voor slechts €15,00 per persoon onbeperkt kunt genieten van allerlei hapjes op de kaart. Er is voor ieder wat wils en je kunt per persoon je eigen proeverij samenstellen. Je kunt zoetigheid, hartige hapjes en borrelhappen combineren en je bepaalt zelf hoeveel rondes je eet. Blogger Kiki de Jongh van Kiek & Create ging op pad om eens een kijkje te nemen.

SMAAK Lokaal ligt aan het Wilhelminaplein in Rijen en is daarmee een centraal punt in het centrum. De zaak heeft een moderne uitstraling en de gezellige zithoekjes zorgen voor een huiselijk gevoel. Het nodigt uit om eens lekker met je vrienden en familie de tijd te nemen om bij te kletsen onder het genot van een zelf samengestelde proeverij. We nemen plaats op de bankjes bij het hippe behang en worden meteen geholpen.


Of je nu zin hebt in een salade, luxe tosti een borrelplank of gewoon wat lekkere gerechten wilt delen, bij SMAAK Lokaal kan het allemaal. Daarnaast heeft de zaak een aantal lekkere speciaalbiertjes op de kaart staan en verschillende wijnen om je proeverij compleet te maken. Dit kan natuurlijk ook zonder alcohol, met keuze uit verschillende koffies, thee en verse smoothies ;). 


We besluiten om in drie gangen een aantal hapjes te proeven en beginnen met een carpaccio, bruschetta met tomaat, een mini broodje zalm en een mini broodje rosbief. Daar kiezen we een Verdejo bij en een Brand Weizner. We zijn tenslotte een middagje uit en dat mag best gevierd worden. 


De tweede ronde kiezen we voor champignons, gamba’s, nacho’s met gehakt en een hamburgertje. Daar krijgen we een bakje guacemole en een bakje roomkaas bij. De porties zijn perfect om te delen en daarmee is het echt gezellig eten. In de vitrine kun je de zoete hapjes zien en ondanks dat we ons buikje al aardig rond hebben gegeten worden we verleid om de derde ronde voor zoet te gaan.  

We nemen plaats in het andere deel van de zaak dat een frisse uitstraling heeft met veel blauw. De fluwelen blauwe bank met kussentjes nodigt uit om daar onze zoete ronde op te eten. Wanneer de plank geserveerd wordt, hebben we geen spijt. Macarons, merengue, een chocolate peanut butter brownie, monchou met kersen en oreo mousse passeren onze mond. Het is inmiddels 17:00 en voor je het weet is er twee uur voorbij. We voelen ons voldaan en hebben genoten van de proeverij. Dat wordt vanavond pas laat eten ;). 


SMAAK Lokaal is iedere dag geopend van 09:30 tot 17:30 en op vrijdagavond tot 19:30. Of je nu in het weekend een middagje wilt genieten of doordeweeks, dat maakt niet uit. De proeverij is iedere dag geldig tussen 14:00 en 17:00.