Foodblog: lunch bij Poké&Zo

In mei opende Poké&ZO de deuren aan de Ginnekenweg in Breda. Onze foodies zijn uitgenodigd om zich te laten verrassen met heerlijke bao Buns, pokebowls, burgers en meer! 

Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen door eigenaar Juno. Wanneer Juno de gerechten gaat klaar maken in de keuken, nemen wij plaats op de gezellige lounge bank met een verkoelend drankje ; Yaya kombu Cha, een heerlijk frisse limonade.  


Het eerste gerecht dat wordt geserveerd is een Poké Bowl kip. De Poké Bowl is kleurrijk en ziet er heerlijk uit! Het bord is gevuld met rijst daarop sriracha mayonaise, gefrituurde ui, sesam, komkommer, edamame, pickle kool, maïs, gepofte paprika, nacho's, guacamole, jalapeño en gefrituurde kip. De jalapeño en de sriacha mayonaise zorgt voor een pittige smaak. Heerlijk!


Hierna de Sushi Buritto Tempura. De naam zegt het eigenlijk al een beetje, want dit is een sushi buritto. Wat dit gerecht zo bijzonder maakt is dat de wrap gemaakt is van zeewier geplakt met rijst. In de burrito zit verder Tempura (gefrituurde garnaal), zeewiersalade, komkommer, wakame, wasabi mayonaise wasabi noten en Philadelphia. De buritto smaakt heerlijk en door de mix van de komkommer en Philadelphia die er in zit, smaakt de buritto lekker fris.


De Bao Bun Box komt op tafel! Dit ziet er indrukwekkend uit, vijf verschillende Buns om te delen. De vijf Buns zijn gevuld met Gyoza, Buikspek, Tempura Garnaal, Pulled Beef, en Tempura Chicken. Verder is de Bao Bun gevuld met: witte kool, gefrituurde rode ui, sriracha mayonaise, lente ui en sesam. Ze zijn stuk voor stuk hartstikke lekker en ook gezond!

Na deze fantastische Bao Bun Box ontvangen we een heerlijke Crispy Chicken burger. Een goed belegde burger zoals je hem het liefst wilt en lekker spicey, dit komt door de Jalapeños die er op zitten.  Als nagerecht worden we verrast met een Red Velvet cake, Aardbei Kokos taartje, Pinky Rose taartje en een Citroen Merengue. 


Poké&ZO is een restaurant dat voor iedereen lekker eten biedt, zowel de shared boxen als de kinderen menu's, losse burgers, Buns en meer, voor ieder wat wils. Benieuwd geworden? Je kunt bij Poké&ZO in het restaurant eten, afhalen of het eten laten bezorgen, dus laat je verrassen! Wij hebben genoten!