Foodblog: luxe lunch bij Brasserie 't Binnenhofje

Brasserie 't Binnenhofje is gevestigd aan 't Binnenhofje van Oosterhout, een klein verborgen pareltje in het centrum van de stad. De brasserie is dit jaar overgenomen en compleet verbouwd. Daarnaast hebben ze een sfeervol terras met veel bloemen en planten, heerlijk om in het zonnetje te lunchen. Onze foodies werden uitgenodigd voor een luxe lunch. 

Vandaag gaan we lunchen bij Brasserie ’t Binnenhofje. Het is heerlijke zomers weer dus we pakken de fiets. Bij aankomst in het centrum van Oosterhout valt de prachtige Heilige Hartkerk je meteen op. En door de blauwe wegwijzers weten we direct waar we moeten zijn. Ze noemen de Brasserie ’t Binnenhofje ook wel de verborgen parel achter de oude kerk en daar is ook alles van waar. Eenmaal door de kerkpoort waan je jezelf op een idyllische vakantiebestemming. 

We worden vriendelijk ontvangen door de eigenaar Tom en zijn vrouw Sandra, die haar eigen onderneming heef maar op zaterdag altijd gezellig in de bediening meehelpt. Na een rondleiding nemen we plaats op het prachtige terras. Ondertussen bestellen we een verfrissende ice tea en showt Sandra ons de nieuwe kaart. Alle gerechten zijn nieuw, alleen de good old huisgemaakte kippen pastei is meegegaan. Er is volop keuze. Heerlijke salades, lekkere broodspecialiteiten, vitamine bommetjes, ijskoffies, en nog veel meer lekkers. Moeilijk kiezen dus we laten ons adviseren. Sandra adviseert ons de ‘Brood op de plank’, een 3-gangen shared lunch met een drankje voor twee personen. 

Ondertussen genieten we van het mooie terras, de prachtige bloemen, de gezellige salsa en merenque muziek en het geroezemoes van de andere gasten. Dit voelt echt als vakantie. Sandra adviseert mijn vriendin een witte Verdejo, een mooie zachte wijn. Zelf ga ik voor de Tarani Rose. Deze rosé is helder en lichtroze van kleur. In de neus komen besjes en frambozen terug. Net als bij de Verdejo is het een zachte fruitige wijn. 

De soep wordt al snel gepresenteerd. Dit is een gebonden kippensoep. Een goed vullende soep, zacht van smaak. Bij de soep krijgen we vers brood en een kruidensmeersel. Een lekkere starter van deze lunch. Inmiddels is het terras al aardig vol gelopen. Er zit van alles wat en het gezellige gekeuvel op het binnenplein komt de sfeer helemaal ten goede. Veel gasten kiezen voor een lekker schaduw plekje onder de grote groene luifel. 

De tweede gang wordt uitgeserveerd door één van de goedlachse jongemannen die sinds kort werken bij de Brasserie. We krijgen een plank met twee minibroodjes carpaccio, vers brood met kruidenboter, eiersalade, tonijnsalade en een garnalenkroket. Deze hartige lekkernijen smaken prima en oogt ook heel gezellig. Terwijl we de plank leeg smullen raken we verder aan de praat met de gastvrouw. Ze vertelt ons dat ze ook het pandje aangrenzend van de Brasserie erbij hebben gekocht. Hier organiseren ze baby borrels, bedrijfslunches, vergaderingen, etc. 

Tijd voor de laatste gang! Dit is een heerlijk romige limoncello-mousse met aardbeien en een kopje koffie. Een goed gevuld glas wat prachtig is opgemaakt. Een heerlijke afsluiter van deze 3-gangen lunch. 

Eigenaar Tom schuift nog even aan en vertelt met passie en plezier over ‘t Binnenhofje, de kerk en hoe het er vroeger uit zag. We zitten op de plek waar vroeger het altaar was, bijzonder toch? Ook laat hij zich ontvallen dat ze druk bezig zijn met een Gin-kaart en alcoholvrije cocktails. Deze kun je dus binnenkort ook bestellen! Wij kijken terug op een heerlijke middag. Want eerlijk is eerlijk, op deze unieke locatie in het centrum van Oosterhout ben je even helemaal op vakantie. Tel daarbij op de goede service en de vriendelijke bediening en je middag kan niet meer stuk.