Oui oui MARIE! Ontbijt blog bij Marie Café Boutique

Midden in het Ginneken vind je een heerlijke plek om in het zonnetje te ontbijten: MARIE Café Boutique. Een intiem ontbijt- en lunchcafé in het prachtige oude pand aan de Ginnekenweg. Volledig gestyled in Parijse sferen en goed voor mooie foto’s op Instagram. Verwacht hier verse croissants, een uitgebreid petit dejeuner en heerlijke koffie met taart. Perfect om je ochtend mee te beginnen, wat wij onlangs hebben gedaan. Lees maar mee!

Hello, sunshine!
Het is 09:00 uur en bij MARIE staat de deur al open. 's Ochtends wordt hier gezellig koffie gedronken en zit men heerlijk te genieten van de eerste zonnestralen. Het bankje buiten leent zich er goed voor om wakker te worden met een kopje koffie en een vers croissantje. Aardbeienjam en gezouten boter erbij? Ja hoor, lekker! We nemen er direct een verse sap naast om de dorst mee te lessen. Dit keer wordt het een verse jus d'orange met aardbeien. Fris en een beetje zoet, altijd goed! Mocht je meer fan zijn van een pure jus d'orange of juist een kiwi of appel er doorheen willen? Vraag het MARIE en het wordt geregeld.

Petit dejeuner bij MARIE
Maar daarvoor kwamen we niet alleen. Al zijn de verse sapjes, de koffie en de knapperige croissantjes al genoeg reden om hier te komen. Dit keer gaan we ook voor een uitgebreid ontbijt. Op de kaart kun je dit terugvinden als: MARIE complèt. Het houdt in: een mini bagatelle, oeuf en cocotte, croissant à la confiture, brioche, jus d'orange en koffie of thee. We zullen het voor je vertalen en je meenemen in de smaken.

De mini bagatelle is een trifle van hangop, vers fruit en granola met honing. Een onwijs lekker yoghurt ontbijtje wat je ook los kunt bestellen. Neem er een verse jus bij en je bent klaar. Ideaal voor als je weinig tijd hebt om uitgebreid te zitten, maar wel iets gezonds binnen wilt krijgen. Het yoghurtje is lekker romig, fris-zoet en luchtig op de maag. En ook nog eens leuk voor het oog! 

De oeuf en cocotte is een pannetje met een omelet van gerookte zalm, groene asperges en cherry tomaatjes. Je krijgt hier twee sneetjes toast bij en ook dit ontbijt is los te bestellen. Voor degene die graag 's ochtends een eitje lusten: MARIE heeft naast de zalmomelet ook heerlijke varianten met avocado, bospaddestoelen of gewoon een ouderwets roereitje. Mmm... oui oui MARIE!

Mocht je nou niet kunnen kiezen tussen een eitje, croissantje of een yoghurt ontbijt, dan kies je dus voor MARIE complèt. Want het verse croissantje met aardbeien jam en gezouten boter hoort hier uiteraard ook bij. En dan denk je: het is maar een croissantje, maar het is meer. Bij MARIE is het een super vers, knapperig, smaakvol croissantje met verse aarbeienjam, gezouten boter of voor de liefhebbers nutella ernaast. Dit past helemaal bij de Parijse sferen waarin je je bevindt en zou ik zeker niet overslaan als je hier bent!

Heerlijke koffie en meer
Het ontbijt is natuurlijk een belangrijke start van de dag, maar zo is ook koffie. Bij MARIE kom je langs voor een verse espresso, zwarte koffie, cappuccino, flat white, latte en zelfs een babyccino. Havermelk? Oui! Décafe? Ook geen probleem. De barista’s weten wel raad met een de verse koffiebonen.


Ook voor de thee liefhebbers is MARIE een fijne plek. Vind hier naast verschillende blends ook verse gember en muntthee om uit te kiezen. En voor de dorstlessers is de populaire SOOF limonade een perfecte keuze. Dit is een 100% natuurlijke siroop van fruit, groenten en kruiden waar je heerlijke frisdranken mee kunt maken. Ook een tip voor de kinderen dus!

Toegankelijk, sfeervol en lekker
Bij MARIE is het heerlijk wakker worden. Je dag beginnen met een krantje en een kopje koffie, of maak het zo uitgebreid als je wilt met een petit dejeuner. Voor de zoetekouw zagen we nog onwijs lekkere merengue liggen, maar daarvoor komen we een andere keer terug. Dan gaan we ook de pancakes proberen! Zien we jou ook binnenkort op het bankje bij MARIE?