Foodblog: Mooie seizoenssmaken bij Brasserie ‘t Binnenhofje

Na 4,5 maand keren we terug naar Brasserie ‘t Binnenhofje in Oosterhout. Waar we de laatste keer een heerlijke middag op het zonnige terras hadden, stappen we nu binnen in de sfeervolle brasserie.


Tom, de eigenaar is net bezig om de haard op te stoken. De aangename warmte komt je gelijk tegemoet en zorgt voor een prettig ontvangst.   De gezellige kerstmuziek draagt daar natuurlijk ook aan bij. De altijd vriendelijke Sandra, partner van Tom, ontvangt ons hartelijk en wijst ons de tafel aan het raam met uitzicht op het Binnenhofje. Een leuk weerzien en fijn om bij te kletsen. We krijgen alvast een voorproefje van de nieuwe kaart. Voordat we daar mee starten krijgen we een verse munt thee en cappuccino om verder op te warmen.


Niet veel later krijgen we de pompoensoep met fijn gehakte peterselie uitgeserveerd. Naast de soep ligt een warm witbroodje met goede smeerbare kruidenboter. De soep heeft een subtiele pittige smaak en geeft je een knus winter gevoel. De soep heeft een fijne structuur en is een aangename starter met een prettige bite.

Ondertussen zie ik dat de zaak vol loopt met andere gasten en al snel zit dehele Brasserie vol. De tweede gang van de proeverij volgt. Het is een pasteitje van de oude kaart gepresenteerd in een nieuw jasje. Twee tartellete vormpjes gevuld met verse salpicon van kip, groene asperges en rauwkost. Dit gerecht is een hardloper en dat snap ik direct. Een feestelijk plaatje!

Bij de volgende gang krijgen we een soepele rode wijn en een goed getapt Hertog Jan pilsje. Kort daarna volgt de Herfst salade met gepofte kastanjes,gevuld met geitenkaas, groene asperges en een rode-port stroop. Een goedgevulde salade die helemaal past in het seizoen. Echt een topper! De zorgvuldig bereide en gekozen ingrediënten zorgen voor een waar feestje voor de smaakpapillen, de zoete smaak in combinatie met gepofte kastanjes zorgen voor een fijne samenhang waardoor je niet kan stoppen met eten van deze salade.


We sluiten de lunch proeverij af met een luchtige quenelles van speculaas
met stroopwafels en chocolade. De structuur is stevig en mooi
gepresenteerd. Sandra verteld dat ze nog aan het uitproberen zijn hoe
bepaalde gerechten gepresenteerd gaan worden van de nieuwe kaart. Deze heerlijke gerechten kun je straks allemaal op de nieuwe kaart terugvinden. Het seizoen is duidelijk in de gerechten te proeven. Dit samen met de sfeervolle Brasserie maakt het totaal plaatje compleet. Zeker een bezoekje waard in de komende kerstvakantie.

Vergeet niet te reserveren!