Foodblog: Ontbijt bij Nouveau van Ham

Aan het Van Coothplein in het centrum van Breda zit Boutique hotel Nouveau van Ham. Het hotel en haar restaurant zijn een begrip in Breda, want dit familiebedrijf zit er al ruim 100 jaar, waardoor vele generaties Bredanaren hier al wel eens geweest zijn. Onze foodies gingen langs om een heerlijk ontbijtje te bestellen en eens een kijkje te nemen. 

Een perfecte omgeving om rustig wakker te worden met een goed ontbijt


Het is een regenachtige dag als we op pad gaan naar Nouveau van Ham. Met snelle pas vliegen we het Van Coothplein over, dat we vroeger ‘de glitter rotonde’ noemen als kids, om snel de warmte in te duiken van het restaurant. Het interieur heeft in al die jaren al vele stijlen gehad, en de uitstraling van nu is modern en gezellig tegelijk. Een perfecte omgeving om rustig wakker te worden met een goed ontbijt.

De goedlachse bediening voorziet ons alvast van een goede kop cappuccino terwijl ons ontbijt wordt bereid in de keuken. 


Even later wordt voor ons een prachtige plank neergezet: de onbijtplank Nouveau. Deze is voor 2 personen, en je kunt er verse jus d’orange bij bestellen, en koffie of thee. Wij kozen echter voor de verse smoothie van de dag: dit keer gemaakt van rood fruit!


Kiezen voor zo’n uitgebreide plank is ideaal, want je hebt altijd mensen die liever hartig of alleen zoet eten als ontbijt. Nu hadden we allebei! We beginnen met de American pancakes met vers fruit en clotted cream. De pancakes zijn heerlijk fluffy (zoals dat hoort) en vers fruit scoort altijd bonuspunten. 


Daarnaast liggen twee toasts: eentje met avocado en gepocheerde eieren, en eentje met avocado en gerookte zalm. Als zoete variant liggen hier 2 verse croissants naast met verschillende soorten jam. 

Rechts op de plank stond onze favoriet van die ochtend: de ontbijt bowl met kwark, vers fruit en huisgemaakte granola. Niet alleen de presentatie was super, met alle fruitjes keurig gesorteerd op een rij, maar ook de smaak was top. Vooral de granola was lekker in combinatie met een stukje banaan. Een echte aanrader!

Zoek je een centraal plekje in de stad waar je een lekker ontbijt kan scoren in een moderne en gezellige setting? Dan is Nouveau van Ham een uiterst geschikte locatie voor je! Het ontbijt wordt dagelijks geserveerd van 08.30 uur tot 11.00 uur.