Foodblog: Shared dining bij Tante Lein

Vandaag zijn we uitgenodigd bij Tante Lein. Deze prachtige (nieuwe) zaak is gevestigd aan de Ginnekenweg naast restaurant Colins. We wanen ons meteen in Azië met het kleurrijke en gezellige interieur. Ondanks dat we nu niet op reis kunnen, bevinden we ons vanavond toch echt even in het verre oosten. Lees je mee? 


Bij aankomst worden we vriendelijk ontvangen en krijgen we een gezellig tafeltje aangewezen. We nemen een kijkje op de kaart en zijn nieuwsgierig naar de drankjes. Wat ons meteen opvalt is de prachtige cocktailkaart met heel veel keuze. We starten de avond met twee tropische cocktails en bestellen een Singapore Sling en de welbekende Pina Colada. 

Beide cocktails zijn een lust voor het oog, wat zijn deze prachtig gemaakt! Je proeft meteen dat alles vers is. De Singapore Sling is een frisse, maar toch ook zoete cocktail met onder andere gin, kersenlikeur en limoensap. De Pina Colada is als de echte klassieker gemaakt met rum, ananas en kokosmelk met on top verse kokos. Een goed begin wat ons betreft. 

On the side krijgen we vast een voorproefje voor vanavond. Een veganistische sushi gemaakt van komkommer, avocado, takuan & wakame. Lekker! Niet veel later verschijnen de eerste gerechtjes op tafel.


We starten met Szechuan spek, dit is zacht gegaard buikspek met een huisgemaakte szechuaanse chilisaus met gember en knoflook. Het gerechtje is afgetopt met verse bosui en knapperige taugé. Het buikspek is ontzettend zacht van smaak en smelt op je tong, de huisgemaakte chilisaus is heerlijk (wel pittig) en je proeft meteen dat alles vers is, genieten! 

Omdat we wel van pittig eten houden, kunnen we niet wachten om de spicy tuna roll te proeven en dat deze spicy is kunnen we zeker beamen! De sushi is prachtig opgemaakt met een gezellig viooltje, knapperige bosui, siracha mayonaise en on the side wasabi om het nóg iets meer spicy te maken. De combinatie van verse tonijn, zachte avocado en knapperige komkommer is uitstekend! 

We gaan verder met de gyoza kip. Dit zijn kleine gefrituurde deeghapjes gevuld met kip, kool en shiitake. Ze worden geserveerd in een typisch Aziatisch bamboe stoommandje. Ook bij dit gerecht likken we graag onze vingers af! 

Het is tijd om onze mond te blussen en wat smaakt er dan beter dan een heerlijke frisse gin tonic? Nou... een gin tonic met spekkoek likeur! Een combinatie die wij nog nooit eerder geproefd hebben en wat een geluk dat wij deze krijgen vandaag. De spekkoek likeur is licht van smaak en combineert uitstekend met de frisse gin en de mediterraanse tonic. Daarnaast drinken we een klassieke Pornstar Martini welke ook perfect op smaak is gebracht en wordt geserveerd zoals het hoort; met prosecco en een halve passievrucht. 

Terwijl we genieten van onze drankjes verschijnt het favoriete gerecht van Tante Lein op tafel namelijk; Bao Pekingeend. Een stoombroodje met pekingeend, knapperige groenten en hoisin saus. Het ziet er heerlijk uit en zo smaakt het ook! Wij begrijpen wel dat dit Tante Lein's favoriet is. 

Ons geluk kan niet op wanneer er steeds meer gerechtjes verschijnen op onze tafel. Zo krijgen we ook nog de Massaman Curry met vers naanbrood en de Garlic Soy Stir Fry met witte rijst geserveerd. De Massaman Curry is een licht zoete Thaise curry met kip en geroosterde pinda's. De curry is licht pikant en smaak exact zoals een Thaise curry hoort te zijn. De gewokte groentes zijn lekker knapperig en op smaak gebracht met knoflook, gember, mirin, sake en gebakken chili pepers en ui. De gerechten combineren uitstekend met elkaar en wederom wanen we ons vanavond voor heel even in Azië. 

Onze buikjes raken al goed vol, maar er is altijd ruimte voor een dessert! We laten ons graag verrassen en krijgen Oshiruko, een zoete Japanse bonensoep met een mochi balletje en de welbekende spekkoek met pisangijs (bananenijs). We moeten even wennen aan de Oshiruko, maar het soepje is heerlijk zoet en in het mochi balletje vinden we ook de zoete Japanse bonen terug. Een echte zoetekauw kan hierbij zijn geluk niet op! 

Bij de spekkoek krijgen we een Kelapa Muda geserveerd; een alcoholvrije cocktail met rozensiroop. Een echt Aziatisch drankje op basis van kokosmelk. We sluiten hier mee af en genieten nog lang na van de heerlijke gerechten en de gezellige avond.  Dat je bij Tante Lein Aziatisch én in stijl kunt genieten, kunnen wij wel beamen.