Foodblog: Werelds genieten in de Foodhall

De tijd vliegt! Afgelopen vrijdag bestond de Foodhall namelijk alweer een half jaar! In korte tijd heeft de Foodhall zich weten ontwikkelen tot een ontmoetingsplek voor jong en oud. Onder het genot van een drankje geniet je er zeven dagen per week van al het lekkers dat de achttien verschillende keukens, van over heel de wereld, te bieden hebben. Wij werden uitgenodigd tijdens het speciaal georganiseerde bloggersevent om te komen proeven van drankjes en gerechten uit alle windstreken. Lees je mee?


Dit belooft een smaakvolle avond te worden!

We bestellen een drankje aan de ruim opgestelde bar en nemen plaats aan een hoge tafel achterin de Foodhall waar wij en verschillende andere bloggers vol smacht wachten op de verschillende gerechten die reserveer gaan worden. Dit belooft een smaakvolle avond te worden!



De avond wordt in het Nederlands afgetrapt door de bitterballen van Good Munchies. We proeven chorizo-, Zeeuws spek- én scampi-bitterballen. Hierbij worden verschillende garnituren en sausjes geserveerd.

Na de bitterballen is het tijd voor een rijkelijk gevulde borrelplank van Plateau Cru. Hierop vinden we verschillende, vers bereide Pinchos met bijvoorbeeld buffermozzarella en brie de Meaux. Naast deze borrelplanken, kun je bij Plateau Cru ook terecht voor broodjes en salades.


Ook de Turkse keuken is goed vertegenwoordigd in de Foodhall. Ma-No-Za verkoopt de lekkerste Turkse specialiteiten zoals deze Baklava. Heerlijk als dessert na een diner, maar ook als tussendoortje slaan we het niet over! De smaak is hemels.


Minang Kabau is in Rotterdam eigenlijk al een begrip, maar ook hier in de Foodhall zijn ze niet de minste! We krijgen de kans te proeven van verschillende soorten saté (kip, lam en varken), overgoten met verse pindasaus. Daarnaast proeven we Pisang Goreng, gefrituurde tempura-garnalen en... spekkoek! 


Bij Soepkip kun je terecht voor verschillende verse soepen en kip. Vandaag proeven we geen soep, maar genieten we van heerlijk krokante chickenwings met verse frites! Hier maak je toch iedereen blij mee?



Wist je dat restaurant Ume ook een stand heeft in de Foodhall? We hoeven je vast niet te vertellen waarvoor je bij hen terecht kunt. De sushi van Ume smaakt overigens net zo lekker als het eruit ziet! En daarnaast serveren ze ook nog eens mini pokébowls (ook vegetarisch), hoe leuk!?


Van de Mexicaanse specialiteiten van Amigos mochten wij eerder al genieten. Niet voor niets dus dat er een grote glimlach op ons gezicht verschijnt wanneer we dit plateau aangereikt krijgen. We genieten van warme nacho's met zure room en gesmolten cheddar én verse quesadilla's gevuld met gehakt. Goddelijk.


Whats up next? Een dim sum platter van Fooks! Elk hapje is een verassing maar we kunnen niet kiezen welke we nou eigenlijk het lekkerst vinden. Ook voor vegetariërs biedt Fooks een en ander aan. En zeg nou zelf, dit ziet er toch prachtig uit?


Ook dol op gerechten uit het Midden-Oosten? Dan moet je bij Mo's Falafel zijn! Eigenaar Mo maakt alles vers voor je klaar waardoor de gerechtjes keer op keer kunnen verschillen. Zo proeven we onder andere bieten hummus én natuurlijk Falafel! En geloof ons, deze Falafel is echt 100 keer lekkerder dan die je veelal in de supermarkt koopt.


Bij Ribz denk je natuurlijk gelijk aan spareribs. Maar wist je dat Ribz.nlook heerlijke broodjes met hun ribsvlees verkoopt? Het vlees op dit brioche broodje is  heerlijk sappig en goed op smaak en ziet er prachtig uit. Toch liever "gewone" spareribs of kun je niet kiezen? Probeer dan eens een van de sharing platters. 


Na al deze hartige lekkernijen zijn we benieuwd naar wat voor zoetigheid de Foodhall voor ons in petto heeft. Wat dacht je van deze brownie met vers, rood fruit en gebrande noten van Yummy?Bijna zonde om op te eten, toch?


Als laatste, maar zeker niet als minste, proeven we de poffertjes (wederom van Good Munchies). Deze zijn overgoten met warme chocoladesaus en flink wat poedersuiker! What's your guilty pleasure?

Terwijl de DJ de lekkerste plaatjes op vinyl draait, sluiten wij de avond af met nog een drankje en een dansje. We hebben véél geproefd, maar natuurlijk nog lang niet alles! Reden genoeg om heel snel weer terug te komen naar de Foodhall.