Foodblog: High Tea Deluxe bij A Cup of Cake

Deze ‘very Instagrammeble place’ was ons al vaak opgevallen. Sinds 2019 is A Cup of Cake verhuisd naar één van de mooiste straten van Breda: de Veemarktstraat. Het roze interieur, helemaal in stijl met wat ze te bieden hebben en de sprinkle pool met gouden zwembadtrap in de etalage zijn niet te missen. Hier willen we heen! 


Aangezien alles zo lekker suikerzoet eruit ziet en we op de menukaart al hadden gespot dat je hier ook voor babyshower’s, bachelorparty’s, kinderfeestjes en genderrevealparty’s aan het juiste adres bent, nemen we hoog bezoek mee, het 8 maanden oude dochtertje van één van ons.



We gaan genieten van een High Tea Deluxe die deze zomer vernieuwd is. Bij binnenkomst staat er al een theepot met allerlei theesmaakjes op ons te wachten. Je raakt werkelijk niet uitgekeken in deze zaak, de kleuren, de vrolijkheid en de prachtige cupcakes in de vitrine… alles klopt. De vriendelijke medewerkster biedt ons een welkomstdrankje aan; een cocktail van zelfgemaakte limonade met vlierbloesemsmaak die aan tafel ingeschonken wordt op een stukje gekleurde suikerspin. Dit geeft naast een vrolijk kleurtje, ook een zoetige smaak. We starten met een hartig voorafje; een ijshoorntje met roomkaas en zongedroogde tomaat, een hartige madeleine (mega lekker!) en een roze gazpacho van tomaat en rode bietjes. Uiteraard is de gazpacho roze en in een mooie champagnecoupe geserveerd. Cuteness! 



Vervolgens gaan we over naar het zoet. Daarvoor zijn we tenslotte hier! We krijgen een etagère met een proeverij van allerlei soorten mini cupcakes (chocolate chip, white chocolate, strawberry sweety en framboos). Perfect voor twijfelkonten zoals ons, je hoeft niet te kiezen. Meringue kisses met lemon curd, carrot cake, mini donuts, een blondie met witte chocolade en cranberry, een cookie dough bon bon op een bedje van suikerspin en een framboosmousse met meringue. Het ziet er allemaal even leuk uit. Ook voor vegetariërs (zoals 1 van ons) is deze High Tea een aanrader, ‘vlees noch vis’ in dit toffe tentje te vinden! Je kan dus werkelijk alles eten! 



Onze kleinste gast vindt het ook prachtig, ze raakt niet uitgekeken in de mooie, kleurrijke zaak. Daarnaast valt het ons op dat A Cup of Cake erg kidsproof is. Het is leuk als gezinsuitje, maar ook een dag om niet te vergeten voor jonge meiden en jongens die hier met leeftijdsgenootjes los kunnen gaan op de zoetigheden. 



Deze veelzijdige zaak leent zich voor High Tea’s met kleinere gezelschappen, maar ook voor grote groepen. Er is zelfs een rainbow-room waar je wat afgezonderd van de andere gasten een feestje kan organiseren. Je kunt hier langsgaan om je favo cupcake te scoren en thuis op te peuzelen. Maar ook voor catering op je bruiloft, kinderfeestjes, een zoete lunch of lekker tussendoortje kun je hier terecht. Wat ons betreft dé plek voor de zoetekauwen onder ons en om natuurlijk een Insta-waardige foto te schieten met een hippe monstershake :)