Foodblog: cocktails & bites bij Bobby's Boat

Vanavond zijn we te gast bij Bobby's Boat, voorheen café bar Spinola. Deze bar is open sinds mei 2019 en is 'not just a bar'. We bevinden ons namelijk op een oude klipper gelegen in het Spanjaardsgat: een unieke locatie waar de boot al ruim 50 jaar te vinden is. 

not just a bar

Het is een zonnige avond en er klinkt relaxte muziek op de achtergrond. We voelen ons direct welkom als we binnenstappen. Dit komt onder andere door de mooi ingerichte ruimte op het terras van de boot en natuurlijk door de gezellige sfeer. We worden ontvangen door het vriendelijke personeel en we nemen plaats op het terras. Wij zijn benieuwd naar wat deze avond ons gaat brengen!

Het terras is verhoogd met grote parasols en een prachtig uitzicht op het Spanjaardsgat. Als we binnen in de boot een kijkje nemen zien we in de kajuit een lange bar met tafeltjes in een sfeervolle setting, mooi verlicht door scheepslampen. Bobby's Boat staat vooral bekend om hun cocktails en gin-tonics en deze proeven we vanavond uiteraard heel graag.

Allereerst krijgen we een Pornstar Martini; een vaak bestelde cocktail bestaande uit vodka, passievrucht puree, passievrucht likeur en eiwit en daarbij een shotje prosecco. Het leuke aan deze cocktail is dat er een 'gebruiksaanwijzing' bij zit hoe je het drinkt. De volgorde is als volgt: eerst een hapje passievrucht, dan prosecco drinken om de smaak te neutraliseren en daarna een slokje van de cocktail zelf. De cocktail zorgt voor een smaakexplosie van zuur, zoet en romig. Een prachtige combinatie!

Daarnaast proberen we een gin-tonic; de Kinross Tropical & Exotic Fruit. De opmaak is fantastisch en lekker vrolijk, met mango, kruidnagel en een kleine rode peper. Dit maakt ons erg nieuwsgierig naar de smaak van deze gin-tonic.

Nadat we een paar slokjes geproefd hebben concluderen we dat we zéker niet teleurgesteld worden. De gin-tonic ziet er niet alleen prachtig uit, de smaak is zelfs nog veel beter. Je merkt echt dat er aandacht aan besteed is om de juiste garnering én tonic te matchen met deze gin. Wat ons betreft een dikke aanrader!

Bij een drankje hoort een hapje en daarom kiezen we een borrelplateau om te delen. Het borrelplateau bestaat uit mosterdkaas, chorizo, olijven en amandelen. Ideaal om af en toe wat te snacken, maar niet te overheersend naast de heerlijke cocktail en gin-tonic. Een super combinatie naast de drankjes wat ons betreft.

Toen ze op 1 juni na de horecasluiting i.v.m. COVID-19 weer open mochten heeft Bobby's Boat de menukaart iets verkleind. Goed nieuws: de kaart is inmiddels weer super uitgebreid, met een enorm ruime keuze uit de lekkerste gin-tonics, cocktails en borrelhapjes. En daarnaast hebben ze vanaf deze week een uitgebreide foodkaart met verschillende burgers, hotdogs, kaasfondue en Bobby's planken. Dat wil je proeven! 

Enne... Met het mooie nazomerweer in aantocht is dit toch het perfecte terras? Ga snel een kijkje nemen en genieten van een lekker drankje!