Foodblog: Chef's Special 3-gangen verrassingsmenu bij Barbier

De Vismarktstraat is één van de bekendste uitgaansstraten van Breda, maar dat je hier ook lekker culinair kunt dineren is nog niet bij iedereen bekend. Wij namen een kijkje bij Barbier Breda. Een prachtige zaak waar je terecht kunt voor een heerlijk diner, maar ook voor verschillende tastings, workshops of gewoon een gezellige borrel. Wij zijn heel benieuwd en laten ons graag verrassen door dit unieke concept! 


Als we vanuit de Haven de Vismarktstraat inlopen valt ons meteen de rood, wit en blauw gekleurde barbierspaal op. Is het een barbershop of een restaurant? Laten we een kijkje nemen! Bij binnenkomst worden we hartelijk ontvangen door Nick en valt ons oog meteen op het prachtige interieur, alles klopt hier en is helemaal in jaren '20 stijl. Aan de linkerkant staat een barbier stoel, hier kunnen heren overdag terecht bij Barbier Omayra om zich te laten knippen of trimmen. Het idee hierachter gaat terug in de tijd. Tijdens de drooglegging in de jaren '20 stonden barbershops er namelijk om bekend dat ze een geheime ruimte hadden waar alleen toegang was voor de 'inner circle', hier werd dan stiekem alcohol genuttigd. 

In het midden van de zaak staat een mooie bar met daar tegenover een muur in de rood, wit en blauwe barbierkleuren en schilderijen die helemaal in het concept passen, mannen met baarden, sigaren en whisky's. We mogen meelopen naar achter, waar je door middel van een klein trapje het restaurant betreed. Het ziet er erg sfeervol uit en ook hier klopt het hele plaatje. Op tafel staan flessen met hoge kaarsen en aan de rechterkant bevindt zich een open keuken. In de keuken staat chef Teis. 

We nemen plaats aan een gezellig tafeltje in het midden van de zaak. We beginnen de avond met een drankje en krijgen uitleg over het menu. We gaan vandaag voor het Chef's Special menu. We laten ons verrassen door de chef met een heerlijk drie-gangen diner. Terwijl we genieten van een mooi glas Verdejo en een Brew Dog Hazy Jane komt er een lekker breekbrood op tafel. Het brood is supervers en warm en wordt geserveerd met kruidenboter, tomaten tapenade en aioli. 

We kletsen wat bij en voor je het weet komen er twee prachtig opgemaakte borden onze kant op. Het is het voorgerecht. We krijgen een carpaccio en een tartaar van gamba's. De klassieke carpaccio is bij vele wel bekend en is rijkelijk belegd met truffelmayonaise, parmezaanse kaas, tomaat, pijnboompitten en rucola. Leuk om te weten is dat er bij elk gerecht een biersuggestie op de kaart staat, zo kies je altijd een lekker bijpassend biertje bij je gerecht. 

De tartaar van gamba's is echt een plaatje en is gemaakt met bulgur, tomaat, cocktailsaus en uiteraard gamba's. Het wordt geserveerd met een tomatenbouillon met saffraan die persoonlijk aan tafel over het gerecht wordt geschonken. Een verassende smaakcombinatie die heerlijk fris is! De voorgerechten zijn goed bevallen, wij zijn positief verrast en nu al reuze benieuwd naar wat er nog komen gaat. 

We nemen nog een lekker drankje en kijken ondertussen in de keuken hoe chef Teis bezig is met onze hoofdgerechten. De zalm wordt kort geflambeerd en dit ziet er natuurlijk al spectaculair uit. Vervolgens wordt deze op smaak gemaakt met speciaal gerookt zout waardoor je een heerlijk rokerige smaak krijgt. Terwijl we zien hoe Teis gefocust en creatief bezig is om de gerechten te garneren en de puntjes op de i te zetten beginnen onze buikjes al te rommelen, dit ziet er zo lekker uit! 

De gerechten worden bij ons op tafel geserveerd en we krijgen nog uitleg van wat we allemaal op ons bord zien liggen. Laten we beginnen met de zalm. De zalm wordt geserveerd met een bereiding van doperwten, lamsoortjes en gegrilde groene asperges. Vervolgens wordt er aan tafel nog een romige saus bij geserveerd. De zalm is heerlijk zacht van smaak en smelt zo op je tong. De combinatie met de groenten en saus maakt het helemaal compleet. Hierbij wordt een frisse Verdejo geserveerd welke uitstekend combineert met de zalm.


Het andere hoofdgerecht is de Rib Eye. Een prachtig stuk kalfsrib die medium rare wordt geserveerd en echt super mals is! Als vleesliefhebber is dit echt puur genieten. Ook dit gerecht wordt geserveerd met een bereiding van groenten en een mooie jus. Bij het hoofdgerecht kun je trouwens kiezen uit skinny fries, sweet potato fries of een side salad. We krijgen een mandje skinny fries met mayonaise en dit is voor ons voldoende om te delen bij het hoofdgerecht. We moeten tenslotte nog een klein plekje houden voor het dessert, want na het zien van de kaart ben ik ook daar reuze benieuwd naar. 

De desserts worden geserveerd met bijpassende cocktails uit de speakeasy. Voor wie de speakeasy nog niet kent, zal toch echt zelf een kijkje moeten gaan nemen. Het is namelijk een geheime, exclusieve ruimte waar we dus niet te veel over mogen vertellen. Als liefhebber van de Pornstar Martini cocktail krijg ik het Frozen P*rnstar dessert. Een heerlijk fris dessert met limoen ijs, yoghurt, passievrucht en vanille. Wat een feestje is dit, en in combinatie met de Pornstar Martini cocktail kan mijn avond niet meer stuk. Wat een plaatje hè? 

Het tweede dessert is het Daquiri Dessert. Dit prachtig opgemaakte bord bestaat uit vanille ijs, karamel, chocolade en rood fruit, geserveerd met een Strawberry Daquiri cocktail, Say No More! 

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat wij een heerlijke avond hebben gehad, de bediening is top, het eten is verrukkelijk en er hangt een super ontspannen en gezellige sfeer. En laten we eerlijk wezen, deze foto's zeggen toch meer dan 1000 woorden. Barbier Breda is geopend van woensdag tot en met zondag van 17:00 tot 02:00 uur. Je weet nu dat je hier heerlijk kunt dineren, maar ook als je iets te vieren hebt ben je hier aan het juiste adres. Of je nu met z'n tweeën bent of met een grote groep, er is hier altijd wat te doen. Kies voor een cocktail workshop, een gin en tonic tasting, whisky tasting, bier tasting of een mooie high wine, er is voor ieder wat wils. En wie weet, krijg jij wel toegang tot de unieke speakeasy!