Foodblog: Tafel van 8, een oase van rust in de polder

Tijdens een ferme fietstocht door de Bredase polder richting Prinsenbeek krijgen we enorm veel zin in een koel drankje en wie weet wat lekkers erbij. Onverwacht duikt een groene oase voor ons op; het is Tafel van 8. Bestierd door Marcel en Nancy Villerius. We strijken neer op het zonnig terras.

Het is goed toeven in deze groene huiskamer waar we meteen op ons gemak zijn. Dat komt niet in de laatste plaats door Nancy, gastvrouw in hart en nieren. Na een warm welkom schenkt ze ons razendsnel een koele Pinot Grigio in en we bewonderen het terras met alle gezellige zitjes in Mediterraanse stijl. We wanen ons even op een Spaans eiland, en dat alles op fietsafstand. 


De kaart vol zomerse gerechten lonkt naar ons. Bij Tafel van 8 heb je geen keuzestress. Er is al een selectie van de lekkerste hapjes voor je gemaakt. We hebben wel zin in de luxe borrelgarnituur, we zijn namelijk benieuwd naar de zelfgemaakte kroketjes en bitterballen met rode aioli en truffelmayonaise. De rijke romige vullingen van deze perfect gebakken lekkernijen zijn inderdaad smaakbommetjes. Pittige chorizo kroketjes, een romig truffelkroketje, het originele rucola-kaas kroketje en een home made bitterbal. Need we say more?


Ons oog valt ondertussen op ons bierviltje van ‘Devilish’, een voor ons onbekend biertje. Marcel legt uit dat er hop in de weelderige tuin groeit en schakelde een bierbrouwerij uit Limburg in om voor hem een biertje te brouwen, van eigen hop dus. Het moest een no-nonsense, eerlijk heerlijk pilsje worden. En zo is Devilish geboren. Of we willen proeven. Wat denk je zelf Marcel? Het is inderdaad een duivels lekker pintje dat het bijzonder goed doet bij de smakelijke bittergarnituur. 


We zitten hier prima en zijn nog niet van plan naar huis te gaan. Bovendien zijn we benieuwd naar wat Marcel nog meer uit de culinaire hoge hoed kan toveren. We gaan voor de Proeverij van de Chef, om samen te delen. Er is een Aziatische, Vega of Vakantievariant. We zijn al in zomerse sferen en met de vakantie voor de deur gaan wij voor de Vakantie Proeverij. In twee ronden worden de heerlijkheden op prachtige schalen geserveerd. 


Ken jij Briwat? Wij weten nu dat het een kruidig smaakvol hapje in filodeeg is. De sparerib is maar liefst 17 uur sous vide gegaard en heeft daarna nog een uur op de Green Egg gelegen. Hierdoor is de sparerib heerlijk mals en sappig. Maar ook een mooie gebakken mini Kebab, een saladewrapje, Spaanse saté met een lekkere saus. Het kruidig kippenvleugeltje is krokant gebakken in de oven. Een zalig gevuld druivenblad brengt ons naar het zonnige Griekenland. Met nog een pintje erbij - die Devilish smaakt naar meer - keuvelen we lekker en langzaam aan wordt het steeds drukker. Stelletjes maar ook vriendengroepen en gezinnen weten Tafel van 8 te vinden voor een relaxte middag op het zonovergoten terras. Even ver weg van de stadse drukte. En ook prettig; alles voor hele zachte prijsjes. 

We zien nog mooie desserts op de kaart, zullen we het doen? We besluiten de hazelnoot crunch te delen. De heerlijke romige bavarois met noot en krokante hapt heerlijk weg. Nog een bakje koffie en dan is het toch echt tijd om de oase te verlaten. Maar we komen hier zeker terug! 

Ben jij ook benieuwd naar de kaart van Tafel van 8? Neem dan een kijkje op de website. Je kunt ook samen met Marcel koken. Al jaren worden met veel succes kookworkshops gehouden. Noem een land of thema en Marcel maakt er een geweldige en leerzame middag van. Een middag die natuurlijk eindigt met het gezamenlijk genieten van alle gerechten terwijl de wijn rijkelijk vloeit. Het is hard werken voor dit koppel maar als je van je hobby je werk kunt maken klaag je niet. Dan geniet je alleen maar van al die blije gezichten op jouw mooie stekkie. Een bijzondere plek, een bijzonder stel, tot snel!