Foodblog: Shared Dining bij Big Belly Bar & Garden

Op donderdagavond lopen we langs de prachtig verlichte Prinsenkade en stappen wij het pand van Big Belly Bar binnen. Bij binnenkomst worden we vriendelijk welkom geheten door onze gastvrouw Jet. Het is gezellig druk in het restaurant en heel sfeervol. Jet vertelt ons dat de Bredase smaakmakers van Big Belly Brewing Company dit proefparadijs zijn begonnen met één reden: om jou keihard te laten genieten van het leven! Dat doen zij door veel (eigen) bieren te serveren, maar ook unieke “craft cocktails”, goede kwaliteit wijnen en culinair comfort food.

Vanavond staat in het teken van Shared Dining. Zo genieten we van zoveel mogelijk lekkers van de uitgebreide menukaart van Big Belly! Onder het genot van verschillende biertjes proeven wij een selectie van de vele gerechten. We trappen de avond af met een IPA genaamd ‘Curacao’ van Liquid Travel. Deze session IPA is gebrouwen met cryo Mosaic en cryo Citra hop wat resulteert in een heerlijk zachte IPA met een fruitig karakter. 

We starten met ‘Flatbread’. Dit luchtige, zachte brood wordt geserveerd met whipped labneh, feta, hot honey, walnoten en gefrituurde salie. De labneh is een romige yoghurt dip die erg zacht van smaak is. Een heerlijke starter! Dan volgen de Chinatown's Pan Fried Beef Gyoza's. Deze gyoza's worden geserveerd met Japanse coleslaw, kewpie, Japanse bbq saus en chili crisp. De combinatie van deze verschillende ingrediënten is fenomenaal.

Naast de verschillende alcoholhoudende (tap)bieren heeft Big Belly ook een alcoholvrij aanbod wat we graag proeven. Het witte biertje 'Pro Zero’ van Abloc is erg zacht van smaak met toevoeging van mineralen en grapefruit voor een extra fruitige toets. Dit alcoholvrije biertje komt uit de parel van het zuiden: Breda! Naast Flatbread en de Gyoza's wordt ook de ‘Okonomiyaki Kimchi’ geserveerd. Deze Japanse ‘pannenkoek’ betreft een vegetarisch gerecht en is rijkelijk opgediend met kimchi, witte kool, wortel, lente-ui en zoetzure uitjes. 


We vervolgen ons diner met de ‘Pata Negra op Brioche': 60 gram dungesneden 24 maanden gerijpte iberico cebo (ham) op een brioche met bearnaise saus, bieslook, geschaafde truffel en parmezaan. Dit gerecht is werkelijk onmisbaar voor een avondje bij Big Belly! 

We krijgen daarnaast 'Kansas Style Burnt Ends'. Heerlijk langzaam gegaarde buikspek met bbq saus, miso karamel, amandel, spruiten en appelazijn. Het buikspek is zacht en mals van smaak! De spruitjes zijn allesbehalve 'standaard' door de toevoeging van de overige ingrediënten: een leuke twist aan deze groenten!

We zijn al goed in de watten gelegd, maar ruimte voor een dessert is er altijd. Twee verschillende espresso martini's komen onze kant op: de Black Espresso Martini en de Salted Fudge Espresso Martini. De Black Espresso Martini is de klassieke cocktail met koffielikeur, wodka en espresso. De Salted Fudge Espresso Martini is daarentegen gemixt met karamel wodka, koffielikeur, zout en espresso. Door deze karamel wodka smaakt de cocktail meteen wat zoeter.

Onder het genot van deze twee cocktails worden de desserts op tafel gezet: ‘Esma Mascarpone Bar’ en ‘Millionaire's Shortbread'. De Esma Mascarpone Bar past fantastisch bij de cocktails, want dit dessert bestaat uit een espresso martini spongecake en wordt geserveerd met La Boheme koffie roomijs. De Millionaire's Shortbread is ook zeker een aanrader en wordt geserveerd met zacht La Boheme vanille-ijs. Wat een verwennerij en wat een afsluiters van een onvergetelijke avond!

Big Belly Bar is open voor borrel, diner of een leuk event. De belofte is meer dan waargemaakt: wij hebben keihard genoten! Natuurlijk mede dankzij het fantastische eten, maar ook de aankleding, de heerlijke drankjes en het enthousiaste en gastvrije personeel passen perfect bij het concept! Big Belly, wij komen snel terug!