Foodblog: diner bij Blue Dog

Op vrijdagavond lopen we richting Blue Dog, een restaurant dat opvalt door de enorm grote blauwe hond die voor de deur staat, een leuk gezicht! We lopen binnen en zien de bar met daarboven ‘Blue Dog’ in neonletters. Het restaurant straalt warmte uit en je kunt zien dat de zaak fantastisch is ingericht! 

We worden hartelijk ontvangen en nemen plaats. De gastheer trakteert ons meteen op een Pornstar Martini en een gin tonic. Hij vertelt enthousiast over Blue Dog, we zien aan alles dat hij veel plezier in zijn werk heeft en veel van de zaak afweet. Hij vraagt ons of we willen dat de chef een menu voor ons samenstelt en daar zeggen wij zeker geen nee tegen!

Als eerste wordt er breekbrood met aioli, boter en tapenade geserveerd. Het brood is nog een beetje warm wat het nóg lekkerder maakt. Ondertussen proeven wij van onze drankjes, de Pornstar Martini heeft een volle passievrucht-smaak en is afgemaakt met een halve passievrucht en een shot prosecco. De gin tonic wordt geserveerd met aardbei en munt en is lekker fris en zoet. Op de kaart van Blue dog staan maar liefst 8 cocktails en 8 gin tonics waar men uit kan kiezen. Voor ieder wat wils!


Ondertussen zien we Dion een praatje maken met de andere gasten en dat is ook het mooie aan Blue Dog: de chef en de bediening maken af en toe een praatje met de gasten. Hierdoor wordt de beleving bij Blue Dog alleen maar leuker. Ook zien we overduidelijk dat het personeel het leuk heeft met elkaar, wat natuurlijk ook heel belangrijk is! We genieten samen van de ambiance bij Blue Dog.

Dion vertelt ons over de kernwaarden van Blue Dog: Loyaal, sociaal, speels en gastvrij. Laten deze kernwaarden nu ook toevallig de eigenschappen van een hond zijn, toevallig hé?


Dion serveert ons de voorgerechten. Voor ons staat de tompouce van brie en de runderwangen. De tompouce van brie bestaat uit brickdeeg belegd met een crème van brie, rode gekonfijte uien met balsamico, zoetzure rode ui en zoetzure komkommer. De smaak is heerlijk zacht, fris en uniek. Dit is geen standaard voorgerecht, maar een uniek voorgerecht.
De voorgerechten worden geserveerd met een bijpassende sauvignon blanc.

De pulled runderwangen worden twee uur lang in de oven gegaard en daarna geserveerd met vleesjus, brioche, hollandaise en een crème van pompoen. De wijn die er bij dit voorgerecht geserveerd wordt is een syrah. De syrah is een rode, krachtige wijn met veel tannines wat perfect past bij het rundvlees. De runderwangen zijn mals en de structuren van alle ingrediënten passen goed bij elkaar.


Als hoofdgerecht krijgen wij de shortrib en de zeebaars geserveerd. De shortrib wordt 24 uur lang in een dry rub gelegd en daarna nog eens 24 uur sous vide gegaard op 85 graden. De shortrib wordt geserveerd met gefrituurde knoflook, parmezaan, bospeen en een knoflookjus. De merlot die erbij wordt geserveerd is een zachte rode wijn met veel smaak en karakter.

De zeebaars is de favoriet van Dion. Dit omdat hij de zeebaars een mooie vis vindt en daarmee een mooi gerecht kan maken. De zeebaars wordt geserveerd met groentes, orecchiette pasta, mosselen en schuim van bisque. De bisque is gemaakt van het schuim van de mosselen en dat maakt dit gerecht extra leuk. 
De pasta past goed bij de vis en de mosselen zijn een goede aanvulling. De wijn die bij dit gerecht geserveerd wordt is een chardonnay die erg vol van smaak is en daarom goed past bij de zeebaars.

Als de gastheer komt aanlopen met de desserts weten we niet wat we zien; wat ziet dit er goed uit! Dion vertelt ons dat wij voor ons een witte chocolade cheesecake en een pavlova hebben staan. De witte chocolade cheesecake heeft een bodem van Bastogne en een topping van aardbeien gel. Deze gel doet denken aan de jam van oma, omdat er ook vers rood fruit bij geserveerd wordt. De cheesecake is een stevige cake wat erg lekker is. Het is zoet, fris en vooral erg lekker.

Het pavlova dessert wordt geserveerd met bakkersroom, kletskoppen, bosvruchten en een frambozensorbet. De pavlova is krokant, zacht en zoet, maar niet té zoet. Het bosvruchtenijs past perfect bij dit gerecht en de bakkersroom maakt het goed af. Deze desserts zijn een perfecte afsluiting van ons diner bij Blue Dog. We lopen hierna met een voldaan gevoel naar buiten. We hebben genoten van deze avond. Blue Dog has it all!

Wanneer ga jij lunchen of dineren bij deze fijne plek?