Foodblog: diner bij de Hoge Neer

Vandaag zijn onze foodies uitgenodigd bij De Hoge Neer voor een heerlijk diner! De Hoge Neer is namelijk vernieuwd: niet langer een pannenkoekenhuis, maar Brasserie De Hoge Neer! Nieuw personeel en een nieuwe spirit zorgen voor een plek waar je heerlijk kunt lunchen, dineren en borrelen. 


Na een warm ontvangst door Jacky en zijn zoon Thijn, nemen wij plaats op het zonnige terras en genieten we van breekbrood met verschillende smeersels: tomatenkruidenboter, pesto en een gewone kruidenboter. Alle drie de smeersels smaken heerlijk en het brood is nog warm!

Jacky komt even bij ons zitten en vertelt over de vernieuwingen van De Hoge Neer. Vol passie en trots laat hij vervolgens het restaurant, de gewilde speeltuin voor kinderen, het zonnige en grote terras, de naastgelegen evenementenlocatie én een stukje van de prachtige groene binnentuin zien: een oase van rust!

De voorgerechten worden geserveerd. De cannelloni van zalm is al een feestje voor het oog, maar smaakt ook heerlijk. Dit gerecht wordt geserveerd met gerookte forel, gamba, mosselen en een komkommergazpacho.

Daarnaast genieten we van de klassieker: de carpaccio. Dungesneden rauwe runderlende met een dressing van pesto en een ruime hoeveelheid spekjes en Parmezaanse kaas.

Als tussengerecht krijgen we de gamba's op oosterse wijze. De gamba's zijn erg smaakvol en worden geserveerd samen met noedels, wokgroenten, kroepoek en een lichtpittige en kruidige saus van soja. We wanen ons inderdaad even volledig in Oosterse sferen tijdens het proeven van dit gerecht! Naast het lekkere eten is er ook een ruime drankkaart. De Gin-Tonics worden ons aanbevolen door het personeel: zowel de Tanqueray 0.0% met Royal Bliss Tonic als de Tanqueray Blackcurrant met Royal Bliss Berry Sensation drinken we vol genot op.

Dan volgen de hoofdgerechten: een keuze maken was lastig, want alle gerechten lijken ons allemaal erg lekker. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op de hamburger en biefstuk DHN. Deze hamburger is een fantastisch gerecht voor de grote eters: een flinke hamburger met hier bovenop ook nog eens pulled pork, bacon, kaas, sla en barbecuesaus. De combinatie van de hamburger en de malse pulledpork is écht geweldig! De biefstuk DHN wordt geserveerd met truffelboter, een selectie aan kleurrijke seizoensgroenten en een voortreffelijke kalfjus. Als bijgerecht krijgen we de onmisbare verse frietjes met mayonaise.


Als afsluiter worden we verrast met een van de desserts op de menukaart: de cheesecake van ananas. Geen klassieke cheesecake zoals de meesten dit dessert zullen kennen, maar met een creatieve twist: met spekkoek als bodem, Safari Saboyon en kokosijs is dit een perfecte afsluiting van ons verrukkelijke viergangendiner bij De Hoge Neer!

Alle gerechten zijn niet alleen om van te watertanden, maar ook ware kunstwerken. Het vriendelijke personeel en de relaxte sfeer op het terras, in het restaurant en de binnentuin maken De Hoge Neer een echte aanrader voor zowel jong als oud! Wanneer kom jij langs voor een onvergetelijke lunch, diner of borrel?!