Foodblog: Dineren bij het nieuwe Reparola

Vandaag zijn wij uitgenodigd om te genieten bij Reparola, the pasta bar in het Oranje Zuid. Een nieuwe zaak, van de eigenaren van Anne&Max, waar voor een leuke prijs kunt genieten van een Italiaans diner.  Wij mogen vandaag de heerlijke gerechten proeven en dat doen wij met plezier. Benieuwd over onze ervaring bij Reparola? Lees dan snel verder.


Wanneer we bij Reparola binnen komen merken we als eerst het prachtige interieur op. Reparola heeft een open en lichte sfeer door de vele ramen en de lichtstraal in het plafond. Alles heeft een complete look waardoor je je snel thuis voelt en klaar bent voor een heerlijk diner. Als we gaan zitten zien we dat elke bestek authentiek en anders is, ontzettend leuk! Eenmaal rondgekeken krijgen we onze tafel aangewezen en maken we ons klaar voor een fantastische avond.

Om onze dorst te lessen krijgen we een heerlijke Limoncello Spritz en Airone Rosso Spritz. De Limoncello Spritz is verfrissend door de scherpe citroensmaak en de heerlijke bubbels van de prosecco. De Airone Rosso Spritz is de Italiaanse versie van de Aperol Spritz. Het heeft een bittere smaak maar is nog net zo fris.

Om te beginnen krijgen we een schaal met heerlijke antipasti platter. De schaal is gevuld met de beste antipasti gerechten. Het eerste wat ons opvalt zijn de warme, knapperige calamaris samen met een fantastische huisgemaakte pestomayonaise. Crunchy buitenkant en zacht van binnen. Ook krijgen we heerlijke Italiaanse vleeswaren namelijk Spianata Romana; een pittige salami en Prosciutto die Parma; een zachte rauwe ham met allebei hun eigen authentieke smaak. Natuurlijk niet te missen is de kleine caprese salade wordt geserveerd met een zachte buffermozzarella, zelfgemaakte pesto en gemarineerde inca-tomaatjes. 

Maar we zijn nog niet klaar! De gebakken en gemarineerde paddestoelen zijn heerlijke van smaak. De gorgonzola met peer en in balsamicoazijn ingelegde uitjes is een smaak combinatie die ons positief verrast. De verse groene olijven zijn groot en prachtig van kleur. Als latste proeven we de gegrilde groenten zoals courgette, paprika en ui.

Na de heerlijke antipasti worden we verrast door twee favoriete hoofdgerechten van de kaart. De gerechten zijn prachtig opgemaakt en wij kunnen niet wachten om deze pasta's te proeven. Wij krijgen een 'Pasta Tartufo' gemaakt met verse truffel, tripoline, Parmezaan, paddestoelen en mascarpone. De pasta's bij Reparola worden allemaal vers gemaakt en dat proef je meteen bij de eerste hap. De truffel zorgt voor een volle smaak en door de mascarpone is de saus heerlijk zacht en romig. 

Als tweede hoofdgerecht krijgen wij de 'Pasta Gamberetti' geserveerd met gebakken gamba's, inktvispasta, knoflook, rode peper, zeekraal, Parmezaan en kruiden salade. De verse inktvispasta is perfect al dente gekookt en de rode peper,knoflook en zeekraal brengen dit gerecht naar een hoger level. De gamba's zijn precies goed gebakken en passen perfect bij de smaken van het gerecht. De Parmezaanse kaas en kruiden salade maken het plaatje compleet. 

Ondanks dat we al redelijk vol zitten door de heerlijke gerechten gaan we toch nog voor een dessert! We krijgen een 'Semifreddo', een Italiaanse ijsparfait. De semifreddo bestaat uit een vanille parfait met een heerlijke warme meringue en een knapperige pistachecrunch. Elke hap heeft weer een andere smaak door de verschillende texturen van het dessert. Wat zijn we blij dat we het dessert niet hebben overgeslagen!  

We sluiten de avond af met een perfecte cappuccino en een sterke groene thee. Na deze avond vol heerlijke gerechten kunnen wij met zekerheid zeggen dat Reparola een echte nieuwe hotspot is voor Breda!