Foodblog: Dineren bij Korenmolen de Hoop in Bavel

Bij Korenmolen de Hoop in Bavel is er van alles te doen. Deze prachtige evenementenlocatie en kindvriendelijke spot is ook een geweldige plek voor een uitgebreid diner. Van uitgebreide borrelplanken tot aan exclusieve desserts. Je kunt hier makkelijk een paar uur toeven met elkaar. Naast de lamsrug en de gebakken zalm staan er ook frietjes met saté op de kaart. Lekker makkelijk als je met het hele gezin komt eten. Onze foodblogger Kiki van Kiek & Create nam een kijkje en dat resulteerde in een lange avond met verrassend lekkere gerechten met veel lokale, Bavelse producten. Lees maar mee. 

Borrelen onder de molen 
Bij aankomst worden we positief verrast door de groene omgeving, het kleine boerderijtje en de knusse sfeer. Nu het zonnetje nog schijnt nemen we nog gauw plaats op het gezellige buitenterras. In plaats van een voorgerecht starten we met een uitgebreide borrelplank. We krijgen er een leuke toelichting bij en komen erachter dat het brood wordt gemaakt van eigen meel uit de Korenmolen. De molen is dus nog hartstikke in bedrijf en de meel, het brood en andere producten worden tevens verkocht in het dorp en bij de molen zelf. Terug naar de borrelplank.

Naast het brood liggen 3 soorten smeersels. Pesto, huisgemaakte kruidenboter en tapenade van zongedroogde tomaat. Daarbij ligt eigen gerookte rosbief, parmaham, gemarineerde grote gamba's, olijven en een trio van kaas. Wederom een leuk weetje: naast de zacht-romige Reblochon kaas en de oranje schimmelkaas Shropshire Blue, ligt er een pikante oude kaas, gemaakt in het lokale dorpje Bavel! Met een heerlijke frisse, uitgesproken Verdejo is het meer dan een prima start van de avond.

Echte Bavelse producten
Voordat we naar binnen gaan om het hoofdgerecht te nuttigen, krijgen we de tip om nog twee typisch Bavelse dranken te proeven. De Bavelse Gin met Fever-Tree tonic en een Babb Bavels biertje. De Gin smaakt heerlijk fris met de citroen en munt erin en het Babb Bavels biertje is een echte Weizen uit de Bavelse bierbrouwerij. Je kunt naast de Weizen ook een Babb Bavels Tripel en een Babb Bavels Blond kiezen. Mede-eigenaresse Noelle vertelt dat ze graag samenwerken met zoveel mogelijk lokale leveranciers. Wij vinden het helemaal passen bij het concept, de sfeer en het is altijd leuk om iets nieuws te proberen, toch?


Voor het hoofdgerecht en het dessert duiken we de knusse, doch hippe molen in. In een echt authentieke, ronde ruimte nemen we plaats aan een romantische tafel tegen de muur. We hebben gekozen voor twee ietwat luxere gerechten: een malse filet van lamsrug met courgette, erwten, feta en salsa verde en een filet van zalm, op de huid gebakken, met quinoa, groene asperges, lamsoren en beurre blanc met een vleugje citroen. Uiteraard komen daar frietjes en een salade bij én worden we geadviseerd om een mooie rode wijn, de Médoc, erbij te drinken.

 

Het lamsvlees is lekker zacht, smaakvol en perfect met een heerlijk glas Médoc. De zalm heeft een krokant huidje en is samen met de groente een lekker, licht en toegankelijk gerecht. En dat het allemaal niet te zwaar is, is maar goed ook. Er staat ons namelijk een fantastisch dessertplateau te wachten...

Omdat we mogen proeven van verschillende desserts, verschijnt er een plateau met drie super mooie gerechtjes: een duo van hazelnoot, dat bestaat uit een hazelnoot-bavarois met een krokant interieur van karamel, rijkelijk gedecoreerd met een crunch van hazelnoot en hazelnoot roomijs. Daarnaast ligt een Moulleux au Chocolat, een puur lava-cakeje met zachte chocoladevulling en vanille roomijs. En last but absolutely not least: Baba Mangue. 

Een bol van pure chocolade, gevuld met gebakken banaan en een mousse van mango en passievruchten. Ik geloof niet dat er nog enige toelichting nodig is, maar als je het zeker wilt weten: dit is echt om te SMUL-LEN. Fris, zoet en hartig samen. Perfecto! Het ijs is wederom lokaal gekocht in een dorp naast Bavel en het plateau is afgemaakt met rode bessen, aardbeien en gekarameliseerde marshmellows.

Onze avond wordt afgetopt met twee echte Bavelse likeuren, waarvan de één met name een koffie en mokka touch heeft, en in de ander vooral de lokale rum naar voren komt. Al met al een heerlijke avond, op een unieke locatie met lekker eten en goede wijn. Voor ons een recept om vaker te komen!