Foodblog: Veganlicious in de Foodhall

Vanavond staat er weer een bezoekje aan de foodhallen gepland. Altijd leuk om wat te eten, een fijne sfeer en voor ieder wat wils. Als twee vegetariërs kijken wij er al een tijdje naar uit om de gerechten van Veganlicious te proberen. En vanavond is het zover! Hoe fijn dat wij hier gewoon ALLES van de kaart kunnen eten. 


Na een vriendelijk welkom van de eigenaresse, vertelt ze ons dat ze verschillende gerechtjes gaat serveren, zodat wij veel kunnen proeven, top! Na het bestellen van twee glazen wijn bij de bar komt het eerste gerecht er aan: Hindoestaanse roti! Deze roti bestaat uit seitan (een vleesvervanger op basis van tarwe eiwit) in kerriesaus, gecombineerd met een aardappelpuree met kousenband en kerriekruiden en een pittige appelchutney. Lekker fris met de zoetzure komkommer en voor de daredevils onder ons: madame jeanette sambal met een warme rotiplaat, heerlijk! 

Als tweede gerecht krijgen wij het ‘old time favorite’ comfortfood-gerecht: vegan kapsalon. Deze is traditioneel met een twist bestaande uit plantkebab, frietjes, tomaat, komkommer, rode ui, knoflooksaus, vegan kaas, ijsbergsla en sambal. Wat kan je hier niet lekker aan vinden? 

We zitten inmiddels behoorlijk vol, maar er is altijd ruimte voor een goede Indiase curry. Deze creamy curry is heerlijk zacht van smaak en bereidt met seitan. Hij wordt geserveerd met een frisse yoghurt komkommersalade, rotiplaat en pandan rijst. 

Om de vegan avond mooi af te ronden, mag een toetje niet ontbreken. We gaan voor de fruitige aardbeienspies met pure chocolade, nootjes en vegan slagroom en een heerlijk appelgebakje met zoetzure appeltjes, een aanrader! 

De gerechten van Veganlicious kan je natuurlijk gezellig eten in de foodhallen, onder het genot van een drankje, bordspelletjes en muziek. En hebben we al verteld dat je er kan eten mét uitzicht op de Grote Kerk? Maar goed om te weten dat je er ook kan afhalen en bestellen via Thuisbezorgd en Deliveroo. Wat ons betreft heerlijke gerechten, ook voor de niet vegans een aanrader. Bewust en goed eten, wij zeggen doen!