Foodblog dinnershow Cabaret d’Amour bij De Avenue

De Avenue, een fantastische locatie voor een show zoals deze. Midden in het centrum vind je deze voormalige schuilkerk, omgetoverd tot een prachtige evenementenlocatie. Je kunt hier terecht voor (trouw)feesten en vergaderingen maar vanavond zijn wij te gast bij de premiere van de dinnershow genaamd: Cabaret d’Amour.

Het is vrijdagavond en we worden om 7 uur verwacht bij De Avenue. We worden hartelijk ontvangen en begeleid naar onze tafel op het balkon met een prachtig uitzicht op het podium. De sfeer is precies zoals je van een theater gewend bent, de lichten gedimd en grote lampen. Op het rode doek staat met grote letters geprojecteerd: Cabaret d'Amour.

Op onze tafel staat de menukaart, waarop we kunnen lezen wat we mogen gaan proeven vanavond. Het onvangst- en het nagerecht is voor iedereen hetzelfde, maar bij het voor- en hoofdgerecht  heb je de keus uit vlees, vis of vegetarisch. Naast de menukaart staat er ook al een schaaltje met brood en kruidenboter op de tafel en worden wij voorzien van wat te drinken.  

Terwijl we een keuze maken voor wat we willen eten, merken we dat de performers van de show door het publiek tussen de lange tafels beginnen te lopen. Ze maken een praatje en halen her en der een truc uit. Er loopt een man met een glazenbol in zijn handen en daar naar kijken is magisch en lijkt wel een illusie. Dit belooft wat voor deze avond!

De show start met een intro van de hoofdpresentator en een lied. Hierna krijgen we ons ontvangstgerecht wat vanavond een lentesoep is. Deze soep is gemaakt met lente ui, spinazie en taugé. De soep wordt per twee personen geserveerd in een grote kom met een soeplepel zodat we deze zelf kunnen opscheppen.


Na het eerste gerecht gaat de show verder. We hebben al snel door dat de hele show in het teken staat van romantiek, jaloezie, vriendschap, trouw, lust en bedrog. De hoofdpresentator is MC vanderWal, een flamboyante man met geweldig gevoel voor humor. Hij presenteert de show, die vol zit met dans, zang, comedy, acrobatiek en variété met enorm veel passie en dat is te merken!

Voor het tweede gerecht, ofwel het voorprogramma genoemd, kregen we een scampi cocktail en een bourguinon van paddenstoelen. De scampi cocktail wordt geserveerd met salade, kerriemayonaise en een crumble. De bourguinon van paddenstoelen is gemaakt met een kruidige jus en zit in een krokant bakje met daarbij een salade. Tot nu toe een erg smakelijk voorprogramma!

De verschillende stukken show wisselen continue af. Er zijn een aantal optredens en hierna volgt weer een pauze waarin de gerechten geserveerd worden. Op deze manier mis je niets van de show en dat wil je ook echt niet! Het hoofdprogramma en het hoofdgerecht krijgen we na een aantal acrobatieke meesterstukken!


Als hoofdgerecht ontvangen we de slow cooked sucade en een quiche met geitenkaas en gevulde tomaat. De sucade wordt geserveerd met een oriëntaalse jus en groentechips hierbij krijg je er gepofte aardappels bij. Het vlees is erg mals en de jus daarbij maakt het erg smaakvol. De quiche van geitenkaas wordt geserveerd met een zoetzure salade. Het krokante bladerdeeg en de zachte geitenkaas zijn natuurlijk een geweldige combinatie. Per twee personen krijg je er een schaaltje met friet en mayonaise bij. 

Na het hoofdgerecht volgen nog een aantal acts waar we vol verbazing naar kijken. Het einde van de show nadert en vanderWal meldt dat het tijd is voor de grande finale! Het dessert wordt geserveerd en vanuit de coulissen op het podium komt het personeel met schalen met vuurwerk naar buiten lopen. Een spectaculairder dessert dan dit krijg je niet! Een kersenbavarois met een vruchtencoulis en slagroom, geserveerd in een prachtig glas. De kersen proef je enorm goed en deze zoetigheid is dé perfecte afsluiter van het diner.

Deze show is geweldig om bij te wonen, je waant je een avond in het uitgaansleven van Londen, Parijs en Berlijn. MC vanderWal vertelt dat dit de eerste keer is dat ze deze show bij de Avenue geven, maar de hele zaal laat blijken dat ze dit nog veel vaker mogen doen in ons Breda. De eerstvolgende show is op 23 september en wij raden iedereen aan om dit spektakel mee te maken. Kijk hier voor de agenda bij de Avenue.