Foodblog: Italiaans genieten bij The Fat Italian

We mogen vanavond weer eens in de Foodhall gaan kijken. Deze parel ligt verborgen in de Reigerstraat in Breda en bevindt zich in het oude Casino Cinema bioscooppand. Het imposante gebouw nodigt uit om naar binnen te gaan op deze druilerige woensdagavond. We worden welkom geheten en vervolgen onze weg naar binnen. De foodhall heeft een groot aanbod van verschillende keukens van pokébowls tot bitterballen en burgers. Vanavond komen wij speciaal voor de Italiaanse Keuken: The Fat Italian 

Dit smaakt naar meer


De vriendelijke eigenaar en zijn Italiaanse medewerkster heten ons welkom in hun keuken. Met de heerlijke geuren van knoflook en verse kruiden wanen wij ons al snel in het Mediterraan sfeertje. De eigenaar van The Fat Italian begint enthousiast te vertellen over hoe zijn zaakje tot stand is gekomen. Hij combineert zijn drukke kantoorbaan bij een bank met het uitbaten van deze foodstand. Een leuke afwisseling tussen bureauwerk en zijn passie voor lekker eten en ondernemen. De Fat Italian zit nu zo’n vier maanden op dit plekje in de Foodhall, naast een goede vriend en vriendin die daar  de The Butcher's Burgers zijn begonnen en hem enorm hebben geholpen met het opzetten van zijn Italiaanse keuken.  

Inmiddels hebben wij flink trek gekregen! We starten vandaag met Garlic Bread en een drankje vooraf. We nemen hiervoor plaats in de hip ingerichte industriële ruimte. We worden snel geholpen door het bedienend personeel van de grote gezamenlijke bar in het midden van het pand. Binnen enkele minuten is ons voorgerecht klaar, welke we zelf kunnen ophalen. Het Garlic Bread is gemaakt van pizzadeeg met verse knoflookolie, Parmezaanse kaas en zeezout. Je proeft dat deze lekker knapperig is afgebakken onder de pizzaoven. Dit smaakt naar meer!Vervolgens delen we een aantal gerechten om alles te kunnen proeven. We gaan hierbij voor de Pasta Pesto (zoals het zijn naam eer aan doet), met tomaatjes, rucola en Parmezaan. Daarnaast bestellen we de Pizza Funghi: vers afgebakken pizzadeeg met champignons, geroosterde knoflook, rucola, Mon Chou, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaat.

Als laatste kiezen wij de Gnocchi in overheerlijke gesmolten gorgonzolasaus. Dit laatste gerecht maakt het vriendelijke Italiaanse meisje in de keuken speciaal voor ons. De gnocchi, een combinatie van aardappel en pasta, is een typisch Italiaans gerecht, maar een stuk minder bekend dan de veel bestelde pizza’s en pasta’s. Naar onze mening onterecht! 

Wij zijn deze avond intussen goed op weg om de naam van dit zaakje eer aan te doen en zelf ‘Fat Dutch Girls’ te worden :-) 

We proeven direct dat alle ingrediënten vers zijn. De knoflook, de ter plaats geraspte Parmezaan en heerlijke verse kruiden voeren de boventoon. We staan ervan te kijken dat alles zo goed smaakt en in korte tijd geserveerd kan worden. Genieten!

Het leuke aan dit concept is dat je eenvoudig verschillende dingen kan proeven. Alle pasta’s en de gnocchi’s zijn €10 en de pizza’s zijn te krijgen onder de €14. Ook kun je via Deliveroo al deze heerlijke gerechten bestellen voor bij je thuis, ideaal. 

Wij komen zeker nog eens terug voor deze heerlijke Italiaanse gerechten! Nieuwsgierig naar wat de Foodhall naast deze fantastische keuken nog meer te bieden heeft? Neem dan ook zeker eens een kijkje. 

Reacties

Sem De Jong

Ik herinner me dat we naar deze plek gingen toen we hier veel geld wonnen met sportweddenschappen http://www.spartaan.net. Ik vond alles erg lekker, heerlijk.