Foodblog: bij Kinzan - Fine Asian Cuisine

We lopen het Chasséveld op en wanneer we restaurant Kinzan naderen, naderen we ook steeds meer gezelligheid. Waar eerst Wereldrestaurant Chasséhof zat, zit nu een Fine Dining Aziatisch restaurant genaamd Kinzan. Als wij op weg naar de ingang naar binnen kijken bij het restaurant, zien we gelijk een sfeervol restaurant met gouden details en mooie kleuren in het enorm gave interieur.

 

Echt een feestje op het bord

We komen binnen en wat ons meteen opvalt is de luxe uitstraling, de gezelligheid en de fijne sfeer. We gaan zitten aan ons tafeltje en openen de menukaart; wat ziet dit er lekker uit. Voor een vaste prijs kun je bij Kinzan onbeperkt genieten van sushi, salades, pokébowls, gefrituurde lekkernijen, wok gerechtjes, vlees- en visgerechten en niet te vergeten de deluxe hapjes. 

Het eerste wat we bestellen via onze telefoons met de QR-code, zijn twee verschillende sushi rolls van de deluxe hapjes: de spicy beef maki en de dragon maki. De sushi rolls zijn mooi en vrolijk opgemaakt, echt een feestje op het bord. De spicy beef maki is lichtpittig, gevuld met heerlijk mals vlees en heeft een lekkere teriyaki saus. De dragon maki is gevuld met een gefrituurde garnaal en heeft zalm bovenop liggen, wat zich uit in heerlijke frisse vis sushi. En dit is nog maar het begin van de avond. 

Voor ieder wat wils

We bestellen nog een ronde met sushi, vleesgerechtjes, salades en gefrituurde gerechtjes. Bij Kinzan heb je enorm veel gerechtjes waar je uit kunt kiezen, voor ieder wat wils dus. We bestellen de salmon kuit, crispy mayo sushi en crispy chicken sushi en wat is dit lekker: we kunnen er geen genoeg van krijgen. 


De salmon kuit is dé perfecte sushi voor de echte zalmliefhebber. Een sushi met een omhulsel van zalm gevuld met sushirijst en viskuit. Fris, knapperig, zacht: een top combinatie van ingrediënten. De crispy mayo sushi is gevuld met krokante stukjes en heeft een beetje mayonaise aan de bovenkant. Leuk om te zien én leuk om te eten door de heerlijk knapperige stukjes in je mond. 

De crispy chicken is gevuld met gefrituurde kip en – net zoals de spicy beef maki- erg mals, met een lekkere kerriesaus. De salades bij Kinzan zijn erg lekker voor een lichte bite tussen de gerechten door. Denk bijvoorbeeld aan een wakame salade, een krokante kip salade of edamame boontjes.

Daarnaast zijn de gefrituurde gerechtjes zoals loempia’s, inktvisringen en gefrituurde groenten ook heerlijk om erbij te nemen. De vlees- en visgerechten op de kaart zijn allemaal perfect bereid en moet je ook zeker proberen als je een bezoekje brengt aan Kinzan. 

Nu we wat langer in het restaurant zitten, maken we de sfeer steeds beter mee. Het is, zoals we al dachten bij binnenkomst, een enorm sfeervol restaurant met een chique uitstraling en -wat we nogmaals even willen benoemen- een super mooi interieur. Als we bijna helemaal vol zitten van de super lekkere gerechtjes van Kinzan, zien we op de kaart staan dat ze ook desserts hebben. 

Deze desserts mag je zelf uitzoeken en pakken in het restaurant: hoe leuk! We lopen richting de desserts en het eerste wat ons opvalt is een geweldige en grote chocoladefontein: zó lekker. Naast de chocoladefontein liggen er ook veel kleine gebakjes, mousse, fruit en verschillende soorten ijssmaken die je zelf mag scheppen. De toetjes zien er allemaal ontzettend lekker en vrolijk uit en smaken ook nog eens goed. 

Met een lach op ons gezicht én een gevulde buik vol lekker eten verlaten we restaurant Kinzan. Een echte aanrader als je van sushi houdt en een unieke ervaring door de sfeer, de smaak en natuurlijk de toetjes. Kinzan heeft in de maand juli ook nog eens een actie: als je voor 11 juli bij Kinzan gaat eten en je een van eerste 100 klanten bent, krijg je een tegoed bon van maar liefst 50%(!) korting op je tweede bezoek in juli. Dus de vraag is niet óf je een bezoek brengt aan Kinzan, maar wanneer?