Foodblog: Lunchen bij Hotel - Restaurant Het Witte Paard

Vandaag gaan mijn moeder en ik samen een dag op pad in het altijd gezellige Etten-Leur. We starten de regenachtige middag met een lunch bij hotel-restaurant Het Witte Paard. Het pand valt meteen op wanneer we hierlangs lopen: het is authentiek en de kleine witte beelden van paarden rondom het terras zijn een echte eye-catcher. Er zitten een aantal mensen op het terras ondanks de regenbuien en het oogt meteen gezellig. 




Bij binnenkomst maken we kennis met Simon, onze vriendelijke gastheer. Het Witte Paard beschikt over een terras, restaurant en café. Simon stelt voor dat we plaatsnemen in het restaurant vanwege de verwachte onweer deze middag. En wat is het restaurant toch prachtig! Oud en modern worden hierbinnen gecombineerd kijkend naar het interieur. De tafels zijn gedekt met mooie gouden borden die ons meteen opvallen, de muren zijn gevuld met veel schilderijen en hebben daarnaast een bordeaux rood barokstijl behang. Ook staan er veel groene planten in het restaurant. Mijn moeder en ik kijken onze ogen uit! Wij krijgen een mooie plaats toegewezen met uitzicht op het park van Etten-Leur. Op de achtergrond wordt rustgevende muziek gedraaid, we komen hier echt even tot rust. 





Mijn moeder en ik trappen beiden af met een verkoelende ice tea vanwege de benauwdheid buiten. Vervolgens krijgen we de menukaart van Simon. De keuze is reuze en ik merk al snel dat ik niet kan kiezen. Er staan veel lekkere gerechten op de kaart, van een broodje gezond en een flinke uitsmijter tot diverse clubsandwiches.

 Ik kies voor de Club Carpaccio. Deze clubsandwich heeft een leuke variatie op de clubsandwiches die normaal gesproken geserveerd worden: de clubsandwich is namelijk gemaakt met viking brood. Dit Zweedse flatbread zorgt voor een hartige bite en een unieke smaakbeleving! De sandwich is rijkelijk belegd met overheerlijke rundercarpaccio, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en een zachte truffelmayonaise. Dit alles zorgt voor een smaakexplosie in mijn mond! De flinke clubsandwich wordt geserveerd met een frisse salade en hartige paprikachips. Dit maakt het gerecht helemaal af! Ik ben enorm fan van mijn gekozen gerecht!





Simon adviseert een wijntje bij de clubsandwich. Hij vertelt trots dat het Witte Paard beschikt over een inpandige wijnwinkel en raadt een rosé aan. Ik krijg een glas Château Gassier Esprite de Gassier Rosé uit Frankrijk. Ik neem een eerste slok en hij rolt zacht over de tong! Simon vertelt kundig dat het een rosé is met een mooie kruidigheid en in de geur rood fruit, peredrups en lychee aroma's. Het is een smaakvolle, frisse rosé die niet te zwaar valt. In combinatie met het rode vlees op de clubsandwich is het een echte aanrader, ik geniet van elke slok! 





Het broodje wat mijn moeder kiest, is een klassieker: een wit pistoletje Gravad Lax. De zalm zit vol smaak en is lekker vers. Het broodje is afgemaakt met kappertjes, rode ui en een Scandinavische dressing. Ook dit lunchgerecht is rijkelijk belegd en goed vullend. De salade die erbij geserveerd wordt, maakt het gerecht wat frisser. De Scandinavische dressing smaakt erg goed. Uit welke ingrediënten deze dressing bestaat, blijft voor ons een verrassing. Ik zie mijn moeder enorm genieten van dit lunchgerecht en ik weet: we hebben allebei een goede keuze gemaakt! 





We sluiten de lunch af met een heerlijke cappuccino en verse muntthee. Het Witte Paard is een echte aanrader! Gedurende de lunch komt Simon een paar keer langs ons gelopen om een praatje te maken. Zijn passie en liefde voor het Witte Paard is aan alles op te merken. Simon vertelt waar het Witte Paard zijn naam aan te danken heeft. Heel vroeger was de locatie van het hotel-restaurant het eindstation van de paardensport. En een eindstation, dat is het eigenlijk nog steeds. Want hoewel de gasten van het hotel komen en gaan, verdwijnen ze nooit. Daar zorgen Simon en zijn collega's dagelijks voor. Simon vertelt: "Onze deuren staan altijd open en wij staan klaar om te verassen met smaken, structuren, geuren, kleuren en gastvrijheid.".
Ze zijn geopend voor lunch, diner en borrel, dus er is voor ieder wat wils! Op naar het Witte Paard, zou ik iedereen willen adviseren! Mijn moeder en ik komen zeker nog eens terug om al het andere lekkers van de menukaart te proeven.