Foodblog: Mexicaans eten bij het nieuwe Chidoz

Nu op vakantie gaan door het coronavirus tijdelijk niet mogelijk is én met deze frisse temperaturen, wanen we ons graag even in een warm, exotisch land. Met het moderne Mexicaanse eten van Chidoz is dit een koud kunstje. Bij het onlangs geopende Chidoz maken ze gebruik van heerlijke, verse ingrediënten waarmee ze Mexicaanse classics in een modern jasje steken. Vanavond genieten wij thuis van de geheel naar onze wens samengestelde gerechten! 

legendarische Mexicaanse klassiekers

Bij Chidoz kun je jouw maaltijd op dit moment thuis laten bezorgen of zelf afhalen. Wij kozen voor de laatste optie. De vriendelijke medewerkster legt aan ons uit hoe het concept van Chidoz werkt. Je bepaalt eerst voor welke maaltijd je gaat: een burrito, bowl, salade, nacho's, taco, triple taco of een dubble decker. Deze vul je vervolgens met componenten en toppings waar jij zin in hebt, variërend van diverse soorten vlees tot kaas en groenten. Hier kun je nog verschillende sausjes, bijgerechten en drankjes aan toevoegen. Geen zin om zelf te kiezen? Geen probleem, ze hebben een aantal zorgvuldig samengestelde, legendarische Mexicaanse klassiekers waar je ook voor kan gaan. Na de heldere uitleg over de verschillende opties geven we aan wat we willen. Nadat het in de oven is geweest en in een handige zak is gedaan, lopen we zo snel als onze benen ons kunnen dragen naar huis, want we zijn erg benieuwd en hebben er zin in! 

Eenmaal thuis halen we al watertandend het heerlijk geurende eten uit de zak en maken we er een mooi bordje en plankje van. Ik begin met de goed gevulde salade van witte rijst, zwarte bonen, zoete aardappel, ananas, sla, geroosterde groenten, lente-ui en tomatensalsa. Het bijgevoegde limoentje knijp ik over de salade heen uit, wat zorgt voor een friszure touch. Een verrassende en heerlijke combinatie van hartig en zoet die ook erg geschikt is voor vegetariërs en veganisten. 

Mijn tafelgenoot heeft gekozen voor de double decker, een dubbele taco die bestaat uit een knapperige, harde taco omhuld door een zachte taco: het beste van beide werelden. Deze taco is gevuld met kip, bonen, mais, sla en geraspte kaas en besprenkeld met de op één na heetste saus: de killer smokey chipotle. Een heerlijk gerecht met een bijzonder lekkere saus wanneer je fan bent van pittig eten.

Een perfecte combinatie en een echte aanrader!

Naast deze twee lekkere gerechten hebben we ook voor een nacho schotel gekozen, die we met zijn tweeën delen. De nacho schotel is gevuld met kip, zwarte bonen, mais, pico de gallo, sla en afgetopt met wat koriander. Omdat we niet allebei helden zijn met pittig eten dippen we de nacho's in de mild gekruide tasty tomato saus, de verse salsa verde en guacamole. Een perfecte combinatie en een echte aanrader!

Als kers op de taart tijdens dit Mexicaanse avondje mag een bijpassend biertje niet ontbreken. Het (onfortuinlijk genaamde) Corona biertje is de perfecte aanvulling op al deze heerlijke, Mexicaanse gerechten van Chidoz. 


Wij hebben erg van de maaltijden van Chidoz genoten, zeker omdat je ze helemaal kan customizen precies naar waar je op dat moment zin in hebt. Ben jij ook benieuwd geworden naar deze lekkere Mexicaanse gerechten? Bekijk het menu op de website of bestel via 076 785 0147.