Foodblog: Dineren bij Brasserie van Asperen

Vandaag zijn wij uitgenodigd bij Brasserie van Asperen. Deze prachtige, toch best wel nieuwe, zaak is gevestigd in de gezellige Veemarkstraat naast De Vriendin. Dat een etentje bij Van Asperen de moeite waard is kunnen wij zeker beamen. Lees gauw verder! 

Bij aankomst worden we vriendelijk ontvangen door eigenaar Dennis, tevens eigenaar van De Vriendin en de nieuwe Gastrobar Floris. We krijgen een gezellig tafeltje toegewezen op het mooie terras met een heerlijk uitzicht over de Veemarktstraat. We starten de avond met een goed glas wijn en een lekker biertje, cheers! 

Niet veel later komen er een aantal mooie gerechten onze kant op. Zo genieten we onder andere van een klassieke carpaccio met zongedroogde tomaatjes, spekjes, Parmezaan en een frisse salade. Naast de "normale" carpaccio staat er ook een rode bieten carpaccio op de kaart voor de vegetariërs. Wij kunnen wel je wel vertellen dat je hier niet perse vegetarisch voor hoeft te zijn want ook deze carpaccio is heerlijk! 

Onze tafelgenoot gaat voor een proeverij van eend. De eend is hierbij op verschillende manieren bereidt. Zo proeven wij een loempia van eend, gegratineerde eendenrilette en gerookte eendenborst. Dit bord is ook weer prachtig opgemaakt, je kunt zien dat het echt vakwerk is! 

Als tussengerecht bestellen we een goed gevulde Bretonse vissoep. In de soep vinden we verschillende soorten vis en schelp en schaaldieren. De soep is prachtig opgemaakt en ontzettend goed op smaak gebracht. 

Wanneer de hoofdgerechten verschijnen kan ons geluk niet op. Wat zien de borden er weer mooi uit en wat smaken de gerechten goed! We genieten onder andere van de zeebaarsfilet ingelegd met ansjovis. De zeebaars is boterzacht en smelt op onze tong, het zoutte van de ansjovis combineert hier uitstekend mee. 

De runderhaas is perfect medium rare gebakken, precies zoals wij dit lekker vinden. Het wordt geserveerd met een bordelaisesaus, diverse paddestoelen en gedroogde parmaham. De groenten zijn lekker knapperig en een mooie aanvulling op het malse vlees. 

Ook staan er dit seizoen weer mosselen op de kaart. Je kunt ze bestellen in verschillende varianten. Natuurlijk staan de traditionele mosselen met witte wijn op de kaart en daarnaast kun je genieten van mosselen in weizen bier, Belgische mosselen met room, look en groenten en roerbak in schelp met venkel, chorizo, knoflook room en witte wijn. Vanavond gaan we voor de mosselen in weizen met groenten. De mosselen zijn heerlijk op smaak! 

Er is altijd ruimte voor een dessert en bij Brasserie van Asperen heb je een genoeg keuze! We gaan voor verschillende desserts en beginnen met viooltjes ijs. Dit dessert bestaat uit romig ijs van bosvruchten, frambozen, violette, saus van roodfruit en crème de cassis. Een verfrissend en zoet dessert! 

We gaan verder met het goudstaafje en zoals de naam het al zegt is dit ook echt een goudstaafje, zowel qua smaak als qua uiterlijk! Het goudstaafje is gemaakt met romig vanille ijs, een gel van karamel en een saus van karamel-zeezout. 

We sluiten de avond af met een meringue met limoncello curt. Op de harde wener bodem is curt van limoncello te vinden met gebrand meringue schuim en een saus van passievrucht. Een verfrissend dessert en een perfecte afsluiter van deze avond!