Palm Parkies wil het leuk houden!

Palm Parkies is de zomerse ontmoetingsplaats van de stad. Met Palm Parkies wil de organisatie als initiatiefnemer dan ook inwoners samenbrengen op een mooie groene plek en mensen laten genieten van sfeer, muziek en bovenal van elkaar. Ondanks de gezellige edities die we afgelopen weken al mochten meemaken, zijn er helaas vervelende voorvallen geweest door bezoekers die zich niet aan de regels hielden. Daarom heeft de organisatie de regels aangescherpt voor de komende edities van de parkconcerten.

Palm Parkies past huisregels aan!


Palm Parkies slaagt er elk jaar in om meer dan 50.000 bezoekers samen te brengen in het Stadspark Valkenberg. De laatste jaren heeft de organisatie in overleg telkens verschillende faciliteiten opgeschaald (bijv. toiletten, fietsenstallingen, afvalopvang/verwerking, beveiliging etc etc) om deze bezoekersstroom te kunnen ontvangen en managen. Ook alle medewerkers, doen iedere week hun uiterste best om het iedereen naar de zin te maken en te helpen waar mogelijk.

De voorbije weken zijn er helaas te veel vervelende ervaringen opgedaan met bezoekers die zich eigenlijk helemaal niet parkie gedragen. Denk bijvoorbeeld aan het gooien van glazen flessen naar beveiligers, problemen met honden, héél veel glas op de grond, overmatig drugsgebruik, lawaaioverlast van minigettoblasters. Daar zit de organisatie niet op te wachten.

Geen glas en blik meer toegelaten 

Om de missie te kunnen waarborgen zal er vanaf heden een verbod op glas en blik gelden in het Stadspark Valkenberg tijdens PALM PARKIES. De reeds bestaande toegangscontrole die al was ingevoerd tegen BBQ’s en fietsen zal nu verder worden uitgebreid met een verbod op blik & glas. Honden zijn alleen welkom aan de lijn. 


De organisatie hoopt dat ze met het aanpassen van de huisregels Palm Parkies voor iedereen leuk en aangenaam te houden. Komende 3 dinsdagen mogen we nog genieten van de parkconcerten. Bekijk het volledige programma en optredens tijdens Palm Parkies in de agenda of de Breda City App.