Uitgebreid lunchen bij Beers & Barrels

Beers & Barrels staat bekend om de oneindige hoeveelheid speciaal bier die zij serveren. Je kunt er borrelen, dineren en sinds kort ook lunchen. De foodies gingen langs om de nieuwe lunchkaart te testen! 

We kunnen niet kiezen tussen al dat lekkers

Momenteel kun je op zaterdag en zondag lunchen bij Beers & Barrels en vanaf 2020 kun je er ook op vrijdag terecht voor lunch. Wij gaan langs op een zaterdagmiddag en krijgen een gezellig plekje bij het raam op de begane grond.


Beers & Barrels is een oude brouwerij geweest. Overal zie je elementen terug van de oude brouwerij zoals de authentieke koperen brouwketels. Toch is de inrichting ook erg modern: een grote ronde bar in het midden, kleurrijk behang en een open keuken zodat je kunt zien hoe de chefs het vlees klaarmaken op de Green Eggs. 


Voordat we de menukaart openslaan, kijken we eerste even naar welk speciaal biertje we willen drinken. Op de kaart staat een enorme hoeveelheid aan verschillende soorten bier, dus kiezen is een hele klus. Uiteindelijk zijn we eruit: een biertje van de Amsterdamse Brouwerij de Eeuwige Jeugd genaamd ‘Lellebel’ en de ‘Uiltje Pineapple Weizen’ van Uiltje Brewing Company. Lellebel is een biologisch, tropisch, fris witbiertje met een citrusachtige smaak. Uiltje Pineapple is een Weizen met - zoals de naam al doet vermoeden - een subtiele ananassmaak. Het is een heerlijk licht biertje met een volle romige smaak. 


Terwijl we onze drankjes drinken, nemen we een kijkje op de lunchkaart. Het is een veelzijdige kaart met verschillende platters, een high beer, bites en grotere gerechten zoals een burger, steak of kip. We kunnen niet kiezen tussen al dat lekkers dus we bestellen van alles wat: de B&B Burger, de Pork Belly en de No Meat For Us Platter. Dat laatste is een groot plateau met verschillende vegetarische gerechten. Deze heb je overigens ook in een variant met vlees.


Als we de gerechten geserveerd krijgen, kijken we onze ogen uit. Op het vegetarische plateau liggen vier verschillende gerechten. We beginnen met de Smokey Jack: een hotdog bun met pulled jackfruit, rode kool, gebakken uitjes en spicey cajun. De jackfruit heeft een rokerige smaak door de barbecuesaus en is niet te onderscheiden van echt vlees. Het tweede vegetarische gerecht dat we proeven is de Cheese Stick Flatbread, een stevige wrap met sla, komkommer, tomaat, avocado, harissa en mozzarella met een knapperig laagje. Deze groente is fijngesneden en de smaak is lekker fris. Een goede tegenhanger van het vorige gerecht.


Daarnaast ligt de Blue Corn Tortilla. Dit is tortilla chips met biet, avocadocrème, augurk, wortel en pittige olie. De chips is lekker knapperig, de avocado is creamy en de bietjes hebben een rokerige smaak. Een goed bijgerecht. Het laatste vegetarische gerecht op de plank zijn de nacho’s met kaas, pico de gallo, guacamole, zure room en tomatensalsa. Deze nacho’s zijn rijkelijk belegd en heeft zowel een zoute als zoete smaak. Deze plank is zeker een aanrader als je gaat lunchen bij Beers & Barrels. 


Inmiddels zitten we al aardig vol maar we hebben nog twee gerechten voor onze neus staan. We beginnen met de huisgemaakte burger van Beers & Barrels. De burger bestaat uit 200 gram black angus beef, een knapperig broodje, sla, tomaat, augurk, rode ui, biologische kaas, bacon en een saus van de chef. Het vlees is goed gekruid en medium gebakken, de saus is lichtpittig en de burger wordt geserveerd met dikke frieten en een kleine salade. Kortom: een lekkere burger. 


Last but not least, proeven we van ons laatste gerecht: de Pork Belly. Deze zachtgegaarde buikspek wordt geserveerd met mango chutney en madame jeanette popcorn. De Pork Belly is een klein gerecht met veel smaak. De buikspek is een stevige plak die in het midden ontzettend mals is en aan de rand een beetje knapperig. De mango chutney is zoet en de popcorn is aan de pittige kant. Een goede combinatie waar smaken samen komen. 

De lunch bij Beers & Barrels is zeker een aanrader. De ideale manier om het weekend in te luiden!