Experienceblog: Balanceren op een wolkenkrabber bij The VR Room

Voor The VR Room in Breda is het bijna zover, aanstaande vrijdag 24 november gaan de vier VR Rooms in de unieke FutureDome, de voormalige Koepelgevangenis open. Tijdens een besloten gelegenheid kunnen pers en relaties als eerste kennis maken met de unieke ervaring die The VR Room te bieden heeft. Uiteraard konden wij het niet laten om alvast een kijkje te nemen, en de ervaring aan te gaan.


We mogen gelijk kennis maken met de moderne VR Headset, die zorgvuldig geïnstalleerd wordt door Joris Korsten. 

Met nauwelijks voorkennis over virtual reality gaan we eigenlijk blanco onze eerste ervaring aan. Ik bijt het spits af, terwijl mijn collega toe mag kijken. Ook een belangrijk deel van de ervaring vertelt Joris. "Het is ten eerste een mooie afwisseling om af en toe toe te kijken. Je kunt de indrukken dan even laten bezinken. Daarnaast is het sociale aspect een belangrijk onderdeel van de hele ervaring. Een ervaring is leuker als je hem deelt."

Een ervaring die je zelf moet beleven, omdat het niet in woorden uit te leggen is.

De twee experts Joris en Marvin, die ons begeleiden, houden wel van een geintje. In de eerste experience sturen ze gelijk een reusachtig, realistische dinosaurus op me af. De bril zorgt ervoor dat dit even mijn realiteit is, ik schreeuw hoe eng ik het vind en ben lichtelijk in paniek. Al snel word ik er aan herinnerd dat ik de bril te allen tijden af kan zetten. Dat doe ik dus ook. We besluiten rustiger aan verder te gaan.


De eerste ervaring is confronterend, en we realiseren ons hoe echt de virtuele werelden overkomen.

The VR Room beschikt over verschillende themakamers, geschikt tot 6 personen: de Action VR Room, de Racing Room, de Family VR Room en de Hands-on VR Room. Als je liever op je gemak alles wil ontdekken kan dat in de Discover VR Room. De VR Rooms zijn uitgerust met de modernste snufjes op gebied van virtual reality. Er valt voor ons dus genoeg te ontdekken. We geven allebei aan snel misselijk te zijn, en redelijk bang aangelegd. Hier wordt vervolgens onze experience op aangepast. Super fijn!


De hoogste tijd om een beetje te lachen, terwijl ik samen met een robotje spellen speel in een ruimteschip.

Na een aantal relaxte, en vooral leuke ervaringen is het tijd om weer een uitdaging aan te gaan. 'De schommel' wordt voor ons klaargezet. Ook al is ons aangegeven dat het een redelijk heftige ervaring is, durven we het wel aan. Wat kan er nou eng zijn aan een beetje virtueel schommelen? Een 4D schommel staat op ons te wachten, terwijl de VR Headset weer op gaat. De schommel hangt in een Groningse kerk. De ervaring is wederom heel realistisch. Als je naar achter gaat hangen en daarna weer naar voor, ga je steeds sneller schommelen. Wanneer je naar beneden kijkt, zie je echte voetjes bungelen. Een super gekke ervaring waar je lichaam en geest even niet meer samenwerken. Door wat ik zie, denk ik echt dat ik schommel terwijl ik in de realiteit nauwelijks beweeg.

ik denk echt dat ik schommel terwijl ik in realiteit nauwelijks beweeg.


Schommelen.. Aan de gezichtsuitdrukkingen te zien, vond ik het maar wat heftig!

The VR Room biedt ook rooms voor de echte durfal, dingen die wij zo op het eerste oog niet aandurven. Maar waar we natuurlijk wel heel benieuwd naar zijn. Gelukkig wilt Marvin ons het een en ander laten zien. Hij gaat voor de room met de plank. De plank ligt in de VR Room steeds ergens tussen, een wc bril, twee flatgebouwen of twee paaltjes op een woeste zee. Als je van de plank af stapt, val je virtueel naar beneden. Het is de bedoeling om met je virtuele handen steeds twee vogeltjes te vangen terwijl je op de plank balanceert.

Hoe verder je komt, hoe enger en intenser de levels worden. Marvin speelt alle levels uit, respect!

Nadat we zelf nog wat rustige games spelen, is het tijd voor het serieuzere werk. De échte Racing Experience. Ik voel me Max Verstappen als ik in de auto plaatsneem. Het racen is super realistisch en zeker het proberen waard. 

Racen in een Redbull wagen, Max Verstappen eat your heart out!

In totaal zijn er ruim 50 verschillende experiences.

Wij zijn onder de indruk van wat The VR Room ons allemaal heeft laten zien en ervaren. Te bedenken dat we maar enkele rooms getest hebben. In totaal zijn er ruim 50 verschillende experiences. Balanceer op een torenhoge wolkenkrabber, schiet vuurballen uit je handen of jaag op aliens met een echte gun, het kan allemaal in The VR Room Breda! Vanaf volgende week is The VR Room geopend van dinsdag tot en met zondag.


VR You Ready?

Bezoek de website van The VR Room en maak op fantastische wijze kennis met de wereld van Virtual Reality. The VR Room is te bezoeken aan de Nassaustraat 4 in Breda.